06.01.2017 u 9:53 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Izliječite štitnu žlijezdu pomoću ovog RECEPTA ruske narodne medicine!

Stanje nedovoljnog stvaranja hormona štitnjače zove se hipotireoza. Najčešći uzrok hipotireoze je kronična autoimuna upala štitnjače (Hashimotov tiroiditis).

stitna-zlijezdaa

Osobama koje pate od ovog stanja, ruska narodna medicina preporučuje sljedeći jednostavan recept od samo 2 lako nabavljiva sastojka.

Ruske kapi za hipotireozu

Priprema:

  • U proljeće uberite 15 mladih borovih šiški (veličine od 3-5 cm)
  • Samljite ih što je moguće sitnije.
  • Prelijte ih s 50 ml kvalitetne votke ili rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana.
  • Nakon toga procijedite tekućinu.

Konzumacija:

Loading...
  • Pijte po 5 kapi tri puta dnevno.
  • Kura neka traje 3 tjedna.

Kako bor utječe na zdravlje

Poznata su nam ljekovita svojstva raznih trava, povrća i voća, međutim i zimzeleno drveće ih također ima. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u liječenju reume i pročišćavanju dišnih organa, kao i liječenju kašlja i plućnih oboljenja te hipotireoze. Bor jedan od najrasprostranjenijih četinara i svi dijelovi ovog drveta imaju ljekovita djelovanja. Dobra strana bora je što ga ima tijekom cijele godine, a najdjelotvorniji je kada se njegovi ljekoviti dijelovi skupljaju tijekom proljeća.

Postoji mnogo vrsta ovog crnogoričnog drveća, a od svih vrsta najčešći na našim prostorima su crni i bijeli bor. Crni bor se može prepoznati po svojim tamnozelenim iglicama i stožastom obliku svoje krošnje. Bijeli bor ima iglice srebrnkaste boje i koru narančasto-smeđe boje.

Ljekovitu učinkovitost imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šiške, smola i kora bora. Iglice se koriste svježe, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat. Malo je poznato da je ljekovitost iglica veća i do 80%, ako se iglice izlome na manje dijelove, nego cijela iglica.

Šiške bora se upotrebljavaju dok su mlade, veličine od 3-5 cm, jer njihovim daljnjim zrenjem poprimaju drvenasti oblik i gube sva ljekovita svojstva. Mlade šiške sadrže ljekovite gorke i aromatične tvari, bogate su vitaminom C , sadrže ljekovitu mirišljavu smolu i veliki broj antioksidansa i dosta eteričnog ulja. Imaju alkalno djelovanje. Sve ovo ih čini odličnim sastojkom ove moćne ruske tinkture za poboljšanje stanja kod smanjenog lučenja štitne žlijezde.

Izvor: zdravljeirecepti

Vaš komentar na članak: