29.08.2015 u 8:43 | Zdravlje | Komentari

IZLIJEČITE PROŠIRENE VENE PRIRODNIM PUTEM: Jednostavni tretmani za smanjenje oteklina i bolnih nogu!

Budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene znatno povući, a koža koja je bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.

neven-pixabay

Probleme s proširenim venama može imati bilo tko, a njihovo liječenje nikako nije jednostavno te je potrebna upornost i mnogo vremena kako bi se postigli rezultati. Ova bolest razvija se kao posljedica opterećenosti krvotoka i zbog slabe cirkulacije. Ukoliko se ne liječi, komplikacije mogu biti teške i dovesti do tromboze, otvorenih rana i slično. U prirodi se skrivaju mnoge biljke koje liječe bolest proširenih vena, stoga vam donosimo savjete kojima ćete se prirodnim putem riješiti ovoga problema.

Divlji kesten

Izvrstan je prirodni lijek za terapiju proširenih vena i hemeroida, a osim što smanjuje proširene vene, ublažava i bol, umor i otečene noge.

Escin je čudotvoran sastojak divljeg kestena koji blagotvorno djeluje na stabilizaciju krvotoka te tako djeluje na smanjenje natečenosti i boli.

Loading...

Divlji kesten smanjuje upalne procese, ubrzava cirkulaciju, pojačava otpor venskih kapilara i na taj način smanjuje se opterećenje krvotoka, pa tako i otekline. Divlji kesten oslobađa osjećaja težine u nogama te umanjuje bolove i grčeve.

Nevenova mast

Možete koristiti i onu iz trgovine, ali svakako preporučujemo da napravite domaću. Za pripremu nevenove masti potrebne su četiri šake sitno usitnjenog nevena (cvjetova, listova i stabljika) te 500 grama kvalitetne masti koju ćete zagrijati i u nju dodati isjeckani neven. Smjesu miješajte i s vatre ju maknite nakon što zavrije. Posudu ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi, a sljedeći dan ju blago zagrijte kao bi ju mogli procijediti.

Mast svakodnevno utrljate na oboljela mjesta, više puta dnevno.

Za uspješno liječenje možete kombinirati nevenovu mast i divlji kesten, tako da se oboljela mjesta prvo tretiraju nevenovom masti, a zatim melemom od divljeg kestena. Zahvaljujući nevenu koža se štiti od isušivanja i iritacija uslijed djelovanja alkohola koji se nalazi u melemu divljeg kestena.

Svježi kupus

Listovi svježeg kupusa idealan su oblog za liječenje proširenih vena, bolnih i otečenih nogu. Sve što vam je potrebno jest velika i svježa glavica kupusa, kako bi i listovi bili veći te obuhvatili površinu oboljelog mjesta. Direktno ih prislonite na oboljelo mjesto i pričvrstite.

Oblog držite dok se kupus ne osuši, a nakon toga ga zamijenite novim, svježim listom.

Već na početku ovog tretmana osjećat ćete olakšanje, smanjenje bolova i oteklina. Budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene znatno povući, a koža koja je bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: