04.06.2015 u 21:29 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Izliječite cistu na jajniku sa narodnim lijekovima! Prirodno liječenje.

Cistu na jajniku izliječiti veoma je teško, ali sa narodnim lijekovima možete brže da se otarasite ove bolesti! Ana iz Moskve će Vas posavjetovati kako da izliječite cistu na jajniku, piše uspesnazena.com!

amazing-aloe-vera0-1

Po profesiji sam pedijatar, sada sam u penziji. Imam puno bolesti, pored kojih je dijagnostikovana i cista na jajniku. Predlažem vam svoju metodu izlječenja ciste kod kuće sa medom i sokom aloe:”

Uzmite listove aloe i stavite u frižider na dvije nedelje. Poslije ih sitno izrendajte i iscijedite iz njih sok. Sok aloe pomiješajte sa medom. Odnos je 1:1 ( znači koliko kašika soka iscijedite iz aloe, dodajte istu količinu kašika sa medom). Smjesu čuvajte u frižideru.

Za liječenje:

Zagrijte kašičicu ove smjese, uzmite običan ženski tampon i umočite u smjesu meda i aloe. Tampon staviti u vaginu i držati preko noći.

Loading...

Za bolji efekat liječenja ciste na jajniku predlažem i ovaj nčiin: dok su listovi aloe prolazili biostimulaciju u frižideru, koristila sam svježi izrendani korijen kamfora, čiji sok sam pomiješala sa medom u istim proporcijama (koliko kašika soka iz korena kamfora, toliko i kašika meda) i umakala tampone u ovu smjesu i stavila sam u vaginu preko noći. Može da se koristi i kamforno ulje.

Prvih deset dana stavljati tampone sa kamforom i medom, poslije – deset dana pauze, a zatim deset dana tampone sa smjesom meda i soka aloe.

Na ovaj način možete liječiti i eroziju grlića materice (u narodu poznata kao ranica na grliću materice), neplodnost i druge ženske bolesti.

Sok aloe je izuzetno zdrav i koristan, ali malo ljudi zna da iz aloe možemo dobiti obogaćen fermentima, biostimulativni sok, koji sadrži nekoliko puta više korisnih komponenata i materija, nego obični svježe isceđeni sok.

Ćerka moje prijateljice patila je od policističnih jajnika. Poslije ovih tretmana ciste su nestale. A onda, u četrdeset prvoj godini zatrudnjela i rodila zdravu djevojčicu na radost svojih bližnjih“

Narodni recepti

Orah protiv ciste na jajniku. Očistiti orahe od ljuske i unutrašnjih pregrada. Odvojene pregrade sitno isjeckajte nožem i 4 kašike ove smjese stavite u manju šerpu i zalijte sa 3 solje vruće prokuhane vode. Šerpu staviti na šporet i kuhati jos 20 minuta. Ohladiti, procijediti i piti tri puta dnevno po pola čaše.

Tamponi sa lukom i medom. Uzeti ujutru jednu srednju glavicu crnog luka i staviti u neki manji sud (može široka šolja) sa medom tako da luk bude potpuno pokriven medom. Uveče, pred spavanje, kada je luk upije u sebe med, napravite od njega tampon sami (uz pomoc gaze i konca) ili umočiti gotov tampon u prethodno izgnječenu ovu smjesu da se natopi u njoj i stavite ga u vaginu preko noći. Tretman traje 10 dana.

U ranom stadijumu cistu na jajniku mozete potpuno izliječiti bez hirurške intervencije.

Recept masti, koja ce uz redovno korištenje za deset nedelja potpuno izliječiti bolest.

Uzmite jednu šolju rafiniranog biljnog ulja, stavite u solju komad pčelinjeg voska (oko 20-30 gr). Smjesu stavite u emajlirani sud na tihu vatru da se vosak istopi. Polovinu žumanceta jednog tvrdokuhanog jajeta izgnječite viljuškom i polako dodajte u ovu smjesu. Promiješajte, skinite sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta. Procijedite, ohladite i čuvajte u frižideru.

Od ovog čudo-melema pravite tampone (predhodno rastopiti malu količinu na vodenoj pari) ili natapajte u nju gotove tampone i stavite u vaginu preko noći.

Erozija grlića materice uspješno se tretira sa 10-15%-nom masti propolisa .

Prvo tamponom umočenim u 2%-ni rastvor sode bikarbone pokupite sluz, zatim na mjesto erozije stavi se tampon umočeni u mast propolisa i drži se 10 sati. Procedure se rade svakodnevno. U 9 od 10 slučajeva došlo je do potpunog oporavka. Ovo liječenje možete sprovoditi i kod drugih zapaljenskih procesa ženskih reproduktivnih organa.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: