12.08.2017 u 8:34 | Recepti, Zdravlje | Komentari

ISTINA O ŠTITNOJ I ESENCIJALNIM ULJIMA: Evo šta vam doktori neće reći…

Mnoge osobe imaju problema sa štitnom žlijezdom. Često se ti problemi pojavljuju kod žena. Neki od simptoma su ubrzan rad srca, nervoza, promjene raspoloženja, nervoza, ljutnja i izljevi bijesa.

 


stitna

Mogući su problemi sa kožom, kosom, kilogramima. Nemojte zapuštati ovo stanje jer se da liječiti. Problem je rješiv, ali ukoliko se ne pazite i ne koristite terapiju, možete sebi napraviti ogromne probleme.

Mnogo puta smo u našim člancima govorili o prirodnim lijekovima i njihovoj velikoj učinkovitosti. Prirodni lijekovi su dosta učinkovitiji nego klasični. Pored toga bitna je zdrava ishrana i fizička aktivnost.

Ovu su neki prirodni lijekovi za rješavanje problema sa štitnom žlijezdom. Ulja koja vam mogu pomoći jesu ulje bosiljka, ulje limunove trave, ulje klinčića i sl.

Pomoći će vam tako što ćete uzeti 5 do 1 kapi nekog od ovih ulja i rastvoriti u vodi, a potom udisati taj miris. Ovo je odlična aromaterapija. Pored toga, možete uzeti koju kap i masirati područje oko štitne žlijezde.

Informišite se kolike su preporučljive doze za konzumiranje ovih ulja na usta. Npr. uzmite kap, dvije i popijte s vodom. Pomoći će, a i otiđite doktoru.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: