08.12.2017 u 7:20 | Zdravlje | Komentari

IMATE NAPUHAN STOMAK I GASOVE: Sigurno imate previše ovih bakterija u sebi!

Prema posljednjim statistikama i istraživanjima između 5 i 15% populacije koja se smatra kao zdrava zaražena je sa bakterijom Sibo.

sibo

Što je SIBO?

SIBO opisuje rast bakterija u probavnom malom crijevu. Koncentracija bakterija je niska kada probavni trakt radi normalno. U slučaju da imate bol, zatvor, pojavu plinova ili nadutost, najveći uzrok tome je rast ovih bakterija u crijevima.

Hrana prolazi kroz probavni trakt – nakon što se žvače uz pomoć pljuvačke, ide kroz želudac u dvanaesnik, tanko crijevo i debelo crijevo. Hrana se rastvara u male nemirne molekule u tankom crijevu. Ove hranjive tvari se apsorbiraju u krv kroz uvulas.

S ovog mjesta, ostaci probavljene hrane – otpad ide do debelog crijeva gdje je izložena bakterijama, nakon toga se izbacuje iz tijela preko anusa. Ljudi koji su pogođeni Sibo imaju povećane količine bakterija u tankom crijevu. Te bakterije trebaju rasti u debelom crijevu.

Velika koncentracija bakterija hrani sa hranom u tankom crijevu, prije nego što se potpuno ne otopi u hranjive tvari koje se apsorbiraju. Te bakterije mogu uzrokovati bol, proljev, nadutost, zatvor i plin.

SIBO može dovesti do upale koja može ostaviti negativan uticaj na sluznicu u tankom crijevu. To dovodi do smanjene apsorpcije važnih hranjivih tvari kao što su vitamini i minerali.

Izvor: megagiga.info

Vaš komentar na članak: