10.07.2016 u 14:15 | Povrće, Recepti, Zdravlje | Komentari

Evo kako možete izliječiti proširene vene uz pomoć paradajza

Da li znate da možete izliječiti proširene vene uz pomoć paradajza? Možete to učiniti i sa zelenim i sa zrelim paradajzom.

paradajz-proširene-vene-lijek-1

Tretman proširenih vena sa zelenim paradajzom

Operite par zelenih paradajza i isjecite ih na kriške ili prstenove. Zatim ih stavite na čvorove proširenih vena i na kapilarnu mrežu vena. Po potrebi previjte. Držite paradajz na tim mjestima dok ne počnete da osjećate blago golicanje. Uklonite paradajz čim počne da vas peče i operite vene hladnom vodom. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi uskoro. Proces treba ponavljati pet puta dnevno, najbolje zaredom.

Dvije nedelje nakon ovakve terapije, čvorovi na venama bi trebalo da nestanu, isto kao i otečene vene i bol koji osjetite.

Pored zelenog paradajza, možete koristiti i zreo crveni paradajz.

Tretman proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Ovaj tretman je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, nasjeći na kriškice i postaviti na bolne vene da stoje 3-4 sata. Previjte ih da ih učvrstite. Nakon nekog vremena stavite novi paradajz. Najbolje je da sprovodite ovaj tretman uveče ili noću.

Trajanje tretmana zavisi od osobe do osobe. Možete sprovoditi ovaj tretman cijelo ljeto u kombinaciji sa terapijom zelenim paradajzom.

Paradajz ima iscjeljujuća svojstva pošto posjeduje supstancu koja ima svojstva slična aspirinu. Ta supstanca se ponaša kao antikoagulans, razređuje krv i poboljšava cirkulaciju. Pored toga, paradajz sadrži flavanoide koji jačaju zidove krvnih sudova.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: