04.07.2017 u 15:35 | Zdravlje | Komentari

Evo kako da se riješite ukočenog i bolnog vrata za samo 90 sekundi!

Nije ni malo prijatno kada se ukoči vrat. To se događa kad spavamo u nepravilnom položaju, kada dugo sjedimo, ali i kada smo dugo pod klimom.

vrat

Zato, ne bi bilo loše da naučite trik, koji će vam pomoći da ukočeni vrat sami opustite i to za manje od dva minuta. Bol koju osjećamo kada nam je ukočen vrat zapravo je posljedica skraćivanja vratnog mišića. Do toga dolazi kada vrat držimo u neprirodnom položaju, bilo kada smo budni ili kada spavamo.

Tako, na primjer, bol u vratu možemo da osetimo kada spavamo na jastuku koji je prenisko ili previsoko kao i kada spavamo na stomaku s glavom okrenutom na stranu. U takvim situacijama mišić u vratu se skraćuje i osjećate bol kada okrenete vrat.

Da biste opustili ukočeni vrat i riješili se bola, probajte ove jednostavne trikove uz koje ćete već nakon 90 sekundi osjetiti olakšanje.

Loading...

VJEŽBA 1

  1. Prstima suprotne ruke od strane vrata koja vas boli (desna ruka/lijeva strana vrata, lijeva ruka/desna strana vrata) pritisnite vrat i okrenite vrat u stranu dok ne osjetite bol.
  2. Dok pritiskate prstima bolno mjesto, okrenite glavu što više možete u stranu.
  3. Zatim prstima povucite mišić vrata prema unutrašnjoj strani, odnosno prema ključnoj kosti. Povucite mišić sa što više tačke na vratu.

VJEŽBA 2

  1. Kao i u prvoj vježbi, rukom suprotnom od strane vrata koja vas boli, uhvatite se za vrh glave, okrenite glavu za 45 stepeni i povucite glavu prema dole.
  2. Zadržite glavu u tom položaju 15 do 20 sekundi, opustite i opet povucite još više i zadržite 15 do 20 sekundi.
  3. Vratite glavu ravno i ponovo je povucite prema dole, zadržite 15 do 20 sekundi, opustite pa povucite još jače.

VJEŽBA 3

  1. U ovoj vježbi koristi se ista ruka kao i bolna strana vrata (desna ruka/desna strana vrata, lijeva ruka/lijeva strana). Ruku stisnite u pesnicu, pritisnite je u vrat gdje vas boli te nagnite glavu na šaku.
  2. Pustite da šaka prodre u vrat, a da radite dobro znaćete kada osjetite bol. Zadržite u ovom položaju 15 do 20 sekundi.

Pogledajte video:

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: