27.04.2017 u 13:06 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Domaći prirodni sirup protiv kašlja i za lakše iskašljavanje sluzi iz pluća (RECEPT)

Postoje različite vrste kašlja, u slučaju popularno zvanog “kašljucanja” (poznatog kao “produktivni kašalj” u medicini), postoje određeni simptomi i stoga specifični prirodni lijekovi za svaku od njih.

domaći-sirup-protiv-kašlja

U ovom članku ćemo govoriti o izvrsnom domaćem sirupu za iskašljavanje koji pomaže ukloniti sluz iz pluća…

Produktivni kašalj: što trebate znati?

Ako osjetite stezanje u prsima i čujete zviždanje ili hripanje pri disanju, ako iskašljavate sluz ili osjećate sluz u vašim dišnim putevima ili prsima, onda imate ovu vrstu kašlja. Produktivni ili mokri kašalj je posljedica nakupljanja guste sluzi, koja može biti u tri boje: bijele, žute i zelene.

Simptomi produktivnog kašalj su:

– Uporni kašalj
– Gusta sluzi koja se izbacuje kašljem
– Zviždanje u plućima kada kašljete ili dišete
– Osjećaj stezanja u prsima
– Zagušenje ili težina u prsima
– Pretjerano kašljanje u jutarnjim satima

Loading...

Kao što je već rečeno, sluz može biti različitih boja, pa je potrebno obratiti pozornost i znati što bi moglo biti uzrok:

– AKO JE ČISTA I TRANSPARENTNA, TO JE NORMALNO SLUZ.
– AKO JE ŽUTA, TO JE ZBOG IMUNOLOŠKOG ODGOVORA NA UPALU DIŠNIH PUTEVA.
– AKO JE ZELENA, POSTOJI OZBILJNA BAKTERIJSKA INFEKCIJA, KAO ŠTO JE BRONHITIS.
– AKO JE SMEĐA, TO JE ZBOG SMOGA ILI ONEČIŠĆENJA ZRAKA.
– AKO JE SIVA, TO JE ZBOG DIMA CIGARETA.
– AKO JE RUŽIČASTA, TO SE DOGAĐA U SLUČAJU ASTMATIČARA.

Domaći sirup za lakše iskašljavanje sluzi iz pluća

Ovo je recept za vrlo učinkovit način uklanjanja sluzi iz pluća, mogu ga koristiti i djeca.

POTREBNE SASTOJCI:

– 1 ŽLICA KORIJENA SLJEZA.
– 1 ŽLICA LANA.
– 1 ŽLICA KADULJE.
– 1 LIMUN IZREZATI NA KRIŠKE.
– 1 ŠALICA VODE.
– 1 ŠALICA SMEĐEG ŠEĆERA.

Priprema:

Stavite vodu u šerpu sa šećerom i kuhajte dok se ne rastopi. Zatim dodajte preostale sastojke, dobro izmiješajte, a zatim skinite sa vatre. Neka odstoji petnaestak minuta, a zatim procijediti u staklenu posudu s poklopcem. Pijte žlicu ovog sirupa za iskašljavanje tri puta dnevno dok se stanje poboljša. Morate ga držati u frižideru tako da se ne pokvari.

Kao dodatak sirupa, možete iskoristiti i druge prirodne recepte za uklanjanje sluzi (ako je bijele boje, blaža razina) kada kašljete…

Lijek s lukom

Ovo povrće ima mnogo zdravstvenih prednosti, veoma je korisno za dezinfekciju organizma, posebno za respiratorni trakt. Za liječenje produktivnog kašlja možete iskoristiti njegove prednosti na razne načine. jedan od njih je vrlo jednostavan: Prepolovite luk na pola i samo ga mirišite i udišite njegov miris. Drugi način je da napravite čaj od jednog luka u četiti šalice vode, pijte tri šalice dnevno toplog čaja koji možete zasladiti medom i đumbirom.

Lijek s češnjakom

Češnjak je još jedan jaki saveznik za osobe sa dišnim problemima. To je zbog toga što češnjak ima mnoge vrijedne sastojke koji ga čine prirodnim antibiotikom. Možete oguliti čen bijelog luka i jesti ga sirovog, bilo da gajedete samog ili u salati, djeluje istom jačinom. Možete se odlučiti i napraviti čaj, isto kao sa lukom.

Lijek s mlijekom i đumbir

Stavite mali komad korijena đumbira u čašu vrlotoplog mlijeka. Đumbir ima jako djelovanje na produktivni kašalj, a mlijeko eliminira sluz da vam ne smeta toliko dok dišete. Ovo je jako dobar i prijatan narodni lijek koji možete uzeti prije spavanja. Pomješajte oba sastojka i pijte prije nego se ohladi. Ovaj lijek će vam pomoći da zaspete i dišete mnogo lakše.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: