19.12.2016 u 10:06 | Recepti, Zdravlje | Komentari

DOKTORI OTKRIVAJU: Lijek za bolove u ZGLOBOVIMA, obnovu VIDA i poboljšanje pamćenja za 80% vam je nadohvat ruke!

Ovaj „čudotvorni sirup” možete pripremiti sami, a sastojke vjerovatno već imate u svojoj kuhinji. Setona gripa još uvijek ne jenjava, a ukoliko još niste uvrstili ove namirnice u svoju svakodnevno upotrebu, sada je pravo vrijeme da tu grešku ispravite.

npitak-zglobovi

Sirup koji topi masne naslage

Glavni sastojak ovog sirupa je hren, moćna namirnica koja dokazano utiče na jačanje imunog sistema jer obiluje vitaminima C, B1, B6, B2, magnezijumom, kalijumom i gvožđem . Ren, kao i đumbir, ubrzava metabolizam i čisti krv.

Cimet je odličan izvor mangana i cinka, a njegova karakteristična aroma obogatiće svako jelo. Dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, ima fungicidno dejstvo, odnosno uništava gljivice i sprečava njihov rast.

Moćna kombinacija meda i limuna, poznata je odavnina, a ljekari savjetuju da se dan započne čašom mlake vode sa par kapi limuna i kašičicom domaćeg meda. Predlažemo vam da pripremite ovaj sirup i konzumirate ga dva puta dnevno.

RECEPT ZA NAPITAK

POTREBNO JE:

  • 150 g svježeg korijena hrena,
  • 3 veća limuna,
  • 3 kašike domaćeg meda,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 3 cm svhežeg korijena đumbira.

PRIPREMA:

Đumbir i Hren oljuštite, a zatim narendajte. Limun iscijedite, a ukoliko koristite onaj iz organske proizvodnje, možete koristiti i koru koju ćete narendati. Pomješajte sve sastojke, dodajte med i cimet, promješajte i sipajte u čistu teglu. Uzimajte po jednu kašiku ujutru i uveče na prazan stomak.

Nakon što potrošite ovu količinu, napravite pauzu od mjesec dana, pa ponovite još jednom. Prije upotrebe konsultujte se sa svojim ljekarom i farmaceutom .

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: