08.03.2015 u 8:32 | Zdravlje | Komentara:

DOBRO SE POGLEDAJTE: Dijelovi lica mogu otkriti skrivene znakove bolesti!

Izgled i konstrukcija ljudskog lica mogu otkriti u kakvom smo zdravstvenom zdravlju! Jeste li znali da ako imate ispupčene oči moguće je da ima problema sa štitnom žlijezdom? Saznajte koji vam dijelovi lica mogu otkriti skrivene znakove bolesti!

PHOTO: pixabuy

PHOTO: pixabuy

Oči

Bijeli krugovi u šarenici mogu biti naznaka povišenog kolesterola. Povećana masnoća može se manifestirati i masnim grudicama ili bubuljicama na kapcima ili koži oko očiju.

Padanje kapaka može ukazivati na Bellovu paralizu, uslijed kojeg nastaje oštećenje živaca.

Usta

Kratki zubi su rezultat pretjeranog izljevanja želučne kiseline, odnosno, imate problema s čestim podrigivanje.

Crni jezik je posljedica loše oralne higijene, pušenja ili nuspojava antibiotika. Nastaje zbog previše razmnoženih bakterija koje oboje jezik u crnu boju i daju mu dlakav izgled.

Loading...

Koža

Kada koža poprimi žutu boju moguće je da se radi o neželjenim nuspojavama lijeka, uglavnom onih za dijabetes ili visoki tlak. U najopasnijem slučaju radi se o oštećenju ili otkazivanju jetre.

Duboke bore mogu biti znak osteoporoze. Znanstvenici vjeruju da je kolagen taj koji otkriva osteoporozu kroz bore, jer on sudjeluje i u izgradnji kostiju i kože.

Uši

Stručnjaci su došli do zaključka da ukoliko imate dijagonalne bore u ušima utoliko ste u rizičnoj grupi za srčana oboljenja. Studijom je dokazano da su ljudi sa borama u ušima u patili od začepljenja arterija.

Kosa

Kod žena je prorijeđena kosa znak ubrzanog rada štitne žlijezde, iako nisu poznati svi uzroci gubitka kose. Žene mogu ostati bez kose zbog nedostatka željeza, jer ono sadrži feritin, koji je važan pri proizvodnji stanica zaduženih za rast kose.

Svaka dvadeseta žena pati od sindroma policističnih jajnika, čiji je najčešći simptom pojačana dlakavost na licu i akne. Dlake na licu mogu ukazivati na skoru menopauzu.

Gubitak obrva je klasičan znak usporenog rada štitnjače, odnosno nedovoljne proizvodnje hormona tiroksina, koji je najvažniji za proizvodnju folikula dlake.

Obrazi

Crvenilo lica može biti znak zapaljenja kože, ali ono može ukazivati i na Cushingov sindrom – prevelike razine hormona kortizola. Kortizol izaziva oticanje krvnih žila, što se najprije vidi na najosjetljivijem dijelu lica – obrazima.

Plavi ili ljubičasti obrazi ukazuju na nisku razinu kisika u krvi, što može biti izazvano povišenim plućnim tlakom, stanjem gdje je tlak povećan u arterijama koje snabdijevaju pluća kisikom.

Nos

Nije jasno zašto se stvaraju izbočine na nosu, ali postoji stanje koje uzrokuje stvaranje ožiljaka na organima koje se prikazuje kao neravnine na nosu.

Osobe koje imaju veći nos manje su podložne bakterijama i parazitima! Zašto? Zato što duži nosevi imaju i duže dlake, koje pružaju bolju zaštitu, piše Daily Mail.

Izvor: dnevno/dailymail

Vaš komentar na članak: