16.10.2014 u 9:02 | Voće i povrće, Zdravlje | Komentari

Detoksikacijski miks: Recept koji će odštopati probavu

Bogata, masna i kalorična blagdanska trpeza u našem je tijelu itekako ostavila tragove. Spora probava, osjećaj umora, nadutosti i tromosti samo su neki od simptoma koji opisuju organizam kojem je potrebna detoksikacija. Želite li tijelu vratiti energiju, opskrbiti ga svim potrebnim vitaminima i mineralima te pritom izgubiti i pokoji kilogram donosimo recepte za čarobni antioksidans napitak koji možete piti kad god poželite

Detoksikacijski napitak koji ubrzava metabolizam

Detoksikacijski napitak koji ubrzava metabolizam

Antioksidansi su našem tijelu prijeko potrebni jer ga štite od slobodnih radikala koji se nakupljaju u organizmu i mogu uzrokovati brojne zdravstvene tegobe. No zahvaljujući zdravim i ukusnim namirnicama tijelo možete ‘očistiti’ brzo i lako, a sve zahvaljujući ovim skupinama voća i povrća.

Citrusi

Ova skupina voća je najbolji prijatelj vašeg tijela jer su prepuni vitamina, a siromašni kalorijama. Osim što su izvrsni čistač tijela od toksina citrusi poput limuna, limete, naranče, mandarine i grejpa prepuni su vitamina za kojima čezne organizam.

Korjenasto povrće

Ova skupina povrća prepuna je vlakana, a upravo su vlakna ta koja reguliraju probavni trakt i ubrzavaju rad organizma. Đumbir, mrkva i celer samo su neke od namirnica koje treba konzumirati sirove i koje bi se trebale naći u vašem detoksikacijskom napitku.

Izvor: dnevnik

Vaš komentar na članak: