15.08.2016 u 19:11 | Recepti, Zdravlje | Komentari

ČUDOTVORNI MELEM: Pomješajte ova tri sastojka i PROŠIRENE VENE će nestati preko noći! (RECEPT)

Zahvaljujući ovom prirodnom receptu, više nećete morati da skrivate svoje lijepe noge ispod pantalona i dugačkih sukanji.

prosirene-vene

Proširene vene na nogama problem su koji muči mnogo ljudi, naročito kad uđu određene godine. Ipak, varikozne vene češće se javljaju kod žena, a njima to predstavlja ne samo zdravstveni, već i estetski problem.

Nažalost, u pitanju je stanje koje je najčešće nasljedno, pa ako su mama i baka imale problem s proširenim venama, velika je vjerovatnoća da ćete ih imati i vi. Zato su ljekarske kontrole obavezne, pošto su proširene vene obično znak određenih poremećaja kardiovaskularnog sistema.

Srećom, barem kad je ljepota nogu u pitanju, u pomoć može da vam priskoči narodna medicina, odnosno ovaj čudesni oblog, koji obećava da će se vidljive vene povući bukvalno za tren oka, piše portal Healing Life is Natural.

Sastojci:

  • pola šolje pulpe aloje vere
  • jabukovo sirće
  • pola šolje sitno seckane šargarepe

Postupak:

Ubacite šargarepu u blender, dodajte aloja veru i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Potom, dodajte pomalo jabukovog sirćete sve dok ne dobijete kremastu, razmazivu smesu, koju ćete lako sipati u bočicu, jer melem možete koristiti više puta.

Način upotrebe:

Smjesu nanesite na područja nogu gde se nalaze proširene vene, a potom se smjestite u udoban položaj, najbolje malo izdignutih nogu, opustite se i tako ostanite oko pola sata. Na kraju, isperite hladnom vodom.

Mažite redovno, sve dok vene ne počnu da se povlače.

Takođe ovaj melem možete da koristite za masažu, naročito ako u njega dodate neko eterično ulje koje podstiče cirkulaciju (na primer, smreke, čempresa ili bršljana). Krenite od stopala, nagore, preko koljena, pa sve do butina.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: