03.01.2017 u 9:58 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Čisti i mršavi za tri sedmice – U crijevima možda imate čak 15 kila otrova! E, pa vrijeme je da to riješite

Poznato je kako je za oslobađanja od mnogih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita.

crijeva (1)

Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe 100 tona hrane i 40.000 litara tekućine, što dovodi do zaključka da se u trbuhu nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada. Truju krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu…

Činjenici da su crijeva zaprljana svjedoče česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva odnosno 40 do 50 centimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru.

Konzumiranje jedne do tri kašike brašna od lanenog sjemena u stanju je u roku od tri sedmice potpuno očistiti debelo i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore. Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorjevanje masnih naslaga. Ima pozitivni uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena može apsorbovati i eliminisati toksine u organizmu i smanjujiti nivo holesterola u krvi.

Loading...

Ovaj lijek će vam pomoći ukoliko imate gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestercu, bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis, prekomjernu težinu te narušen metabolizam.

Umjesto doručka tri sedmice konzumirajte ovu smjesu:

  • Prva sedmica: Jedna kašika lanenog brašna pomiješanog sa 100 mililitara kefira.
  • Druga sedmica: Dvije kašika lanenog brašna pomiješanog sa 100 mililitara kefira.
  • Treća sedmica: Tri kašike lanenog brašna pomiješanog sa 150 mililitara kefira.

Ako je kupovina lanenog brašna problem, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe za više dana. Najbolje je svako jutro svježa porcija. Obavezno pijte najmanje dva litra vode dnevno.

Čišćenje crijeva ovim načinom možete provesti jednom godišnje.

Izvor: net

Loading...
loading...

Vaš komentar na članak: