22.09.2016 u 12:07 | Recepti, Zdravlje | Komentari

BOŽJI LIJEK ZAPISAN U BIBLIJI: Ovaj moćni recept star 3.500 godina liječi sve bolesti!

Korišćenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa…

maslinovo-ulje-pixabay

U Bibliji se maslinovo stablo spominje više od hiljadu puta. Iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito ljekovito i lišće koje krije brojna ljekovita svojstva a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji poseduje izuzetno jakoantibakterijsko svojstvo.

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolestikoje su uzrokovane mikrobima. Takođe, pomaže kod gripa, meningitisa, hepatitisa B, upale pluća, gonoreje i herpesa.
Ujedno pomaže i kod hirurških, kao i kod infekcija mokraćnih puteva. Maslinovo lišće sprečava infekcije uzrokovane djelovanjem gljivica.

Korišćenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od ovih bolesti: upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa, hroničnog umora, ateroskleroze, meningitisa, botulizma, malarije, čira na želucu, difterije, upale mokraćnih puteva i encefalitisa.

Konzumacija maslinovog lišća pomaže u obnavljanju cjelokupnog imuniteta, ali i služi za vraćanje energije kod izmučenog organizma, na primjer nakon hemoterapije. Listovi masline su izrazito ljekoviti jer posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno dejstvo preko kojeg je moguće u potpunosti preboljeti veliki broj oboljenja.

Recept za čaj:

Za šolju čaja od 2-3 dcl potrebno je 15-20 osušenih listova masline. U prokuvanu vodu ubacite listove i kuhajte ih još 2-3 minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega. Čaj treba piti svaki dan kako biste osetili poboljšanja za različita oboljenja.

Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti. Listiće za čaj najbolje je brati u proljeće kad su listovi mladi, oprati ih i osušiti na vazduhu. Čuvati u zatvorenoj posudi zaklonjenoj od sunčeve svjetlosti.

Izvor: kurir

Vaš komentar na članak: