01.09.2017 u 9:49 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ako vam HEMOROIDI prave problem, otiđite do kuhinje, jer je tu LIJEK za vašu bolnu MUKU!

To je normalan problem, ali nitko ne želi razgovarati o tome. Hemoroidi su dio korpus cavernosum i imaju ključnu ulogu u održavanju dobro zatvorenog sfinktera.

hemoroidi

Ali kad postanu razdražljivi i upaljeni, uzrokuju smetnje koje izgleda nemaju kraj. Najčešća nelagoda je spaljivanje i svrbež. Mnogi ljudi koji pate od njih osjećaju se previše neugodno da idu liječniku, ali u nekim slučajevima to nije potrebno. To je zato što, u stvari, postoji mnogo stvari koje imamo u našim domovima koje se mogu koristiti za ublažavanje strašnih učinaka upale hemoroida.

1. Aloe vera

Zahvaljujući protuupalnim svojstvima, biljka aloe vere može brzo i učinkovito ublažiti bol i svrbež uzrokovan hemoroidima. Jednostavno nanesite malo aloe vera gel na zahvaćeno područje i odmah će bol i oteklina nestati.

2. Krompir

Krumpir ima dehidrirajući učinak koji može pomoći u smanjenju oticanja hemoroida. Ova metoda je osobito dobra kada također imamo krvarenje. Jednostavno samljeti krumpir kako bi napravio tijesto i protrljao izravno u zahvaćeno područje. O

3. Kamilica

Kamilica je ne samo dobra za infuziju, već je i učinkovit lijek za upalu. Iz tog razloga može vam pomoći ne samo smanjiti oticanje, već i spriječiti ožiljke. Jednostavno pustite da malo kamilice ostane u kipućoj vodi i pustite da se ohladi. Sada lagano obrišite hemoroide krpom.

Izvor: lijekizprirode

Vaš komentar na članak: