28.11.2020 u 19:53 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ako KAŠALJ “CIJEPA PLUĆA”, OVA 3 DOMAĆA LIJEKA SU JEDINI SPAS: Naše bake su ih pripremale da umire bronhije (RECEPT)

Sve sastojke već imate u kući!

disease-4392163_1280

Uporni kašalj je jedan od najneprijatnijih simptoma prehlade i gripa, a kako je odskora otkriveno, i zaraze korona virusom.

Naš narod od davnina ovaj problem liječi prirodom, a pored bijelog sleza koji je priznati antiseptik i jedno od najboljih sredstava za ublažavanje kašlja, postoje i neki drugi lijekovi koji će umnogome pomoći…

Toplo mlijeko sa žalfijom

Loading...

U 250 m mlijeka dodati 1 supenu kašiku žalfije i kuvati na laganoj vatri do ključanja. Kad mlijeko proključa, skloniti ga sa šporeta.

U napitak dodati i 1 kašičicu putera, poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Napitak procijediti i dodati kašičicu meda i prstohvat kurkume i sve dobro promješati. Popiti sat vremena prije spavanja.

Zahvaljujući visokom procentu eteričnih ulja koja sadrže antibakterijska i antiiflamatorna dejstva, kao i velikoj količini fosforne kiseline, vitamina C, B1, P i tianina, žalfija djelotvorno rješava problem upornog kašlja.

Sirup od meda i đumbira

U posudu staviti 4 kašičice kvalitetnog meda, i glavicu isjeckanog crvenog luka i narendana 3 manja komada (velične palca) svježeg đumbira.

Sve dobro sjediniti i ostaviti preko noći da odstoji, kako bi med apsorbovao sastojke iz luka i đumbira. Naredno jutro izvaditi sastojke iz meda, pa uzimati po jednu kašičicu, pet do šest puta u toku jednog dana.

Đumbir u sebi sadrži flavanoid, kvercetin i fenole, koji imaju antioksidantska i antivirusna svojstva.

Napitak od limuna i lovora

Prokuvati 250 ml vode, pa dodati 6 listova lovora i kuvajte poklopljeno od 6-10 minuta. Izvaditi listove lovora, sipati u posudu u kojoj će se pripremati sirup, pa umješati 6 kašika smeđeg šećera i iscijediti cijeli limun.

Dobro promješati i sačekati da se sav šećer istopi. Uzimati po kašičicu nekoliko puta dnevno.

Ovaj napitak je veoma djelotvoran u suzbijanju suvog kašlja.

Izvor: mondo

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: