12.04.2018 u 8:20 | Zanimljivosti | Komentari

Uputstvo za svaku ženu: Evo šta ćeš uraditi kad jednom shvatiš da si ostala sama

Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama. U stvari uvijek si bila sama, ali ta spoznaja obično kasni. Roditelji umiru, muževi se mijenjaju, ljubavnici varaju, djeca rastu… Ili sama odlaziš, jer postepeno postaju stranci. Ruši se ono što je, još juče, funkcionisalo.

usamljenost-samoca

Nije bitno šta će se desiti, zapamti: samoća je uvijek iza leđa, kao zima. Zrelost – je sposobnost biti sama, bez dramatike. Pripremati se za to na vrijeme.

Evo, kako:

1. Svi, osim bliske rodbine su zamjenljivi

Niko i ništa nije jedinstven. Puštaj nove ljude u svoj život, čak, i ako još ne primijećuješ da li posjedujete išta zajedničko. Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama, i to će te spasiti, prenosi “Upešna žena“…

2. Oprosti svima kojima možeš, ostale zaboravi

Zaborav – najbolja kazna i najbolji lijek. I nikada se ni sa kim ne raspravljaj, bolje uradi sebi manikir.

Loading...

3. Ne žuri

Sve što se brzo dešava, nije dugog vijeka. Ako zaista nešto želiš – uradit ćeš to. Ako si se predomislila, znači nije bilo značajno. Rizične želje i postupci odlaze, daj im da se “slegnu”. Radi ono u čemu nisi sigurna, samo onda, ako te ta želja proganja već duže vrijeme.

4. Ovaj tačka dopunjuje prethodnu: ako nešto zaista želiš i smatraš to ispravnim – djeluj!

Želje – i jesu život. Daj želji da živi unutar tebe i slijedi je. Ako nije nestala, ispuni je.

5. Radi šta želiš, ali pobrini se za svoje tijelo, inače će ti se, iznenada, osvetiti

Stekni naviku osluškivanja šta ono želi, i ispuni želju tijela. Ako nisi nikad slušala svoje tijelo, i ne znaš kako ono govori, počni od jednostavnih stvari, poput laganih šetnji, plivanja, ili joge. Dalje će se sve desiti, samo od sebe: tijelo čeka da bude uslišeno.

6. Romantika, ljubav i strast – to je idealno

Ali ako ih pomiješate sa se*som, možeš ostati bez svega. A to je štetno, i ne previše pametno. Uradi tako da se*s postoji. Neka romantika i ljubav žive u tvom krevetu sa novim muškarcem.

7. Posljednja stvar koja treba da te brine: šta će o tebi pomisliti ljudi

Ljudi uglavnom misle o sebi, a takođe i o tebi – mjereći prema svojim uvjerenjima.

8. Boj se sigurnosti

Sigurnost – početak senilnosti. Sumnjaj, dopuštaj druge varijante, ostavljaj otvorenim puteve za povlačenja. Sumnjam u svaku tačku koju sam napisala. Ali, ipak ostavit ću sve kako jeste. Jednog dana ostat ću sama, i provjerit ću da li je ovo, zaista, spasonosno.

P.S. Ovo je jedinstvena tačka, u koju ne sumnjam: čuvajte prijatelje

Jedino što vrijedi jeste skupljati prijatelje. Jednog dana, kada shvatim da sam ostala sama, oni će doći i reći: da li si normalna, pa imaš nas! I to je istina.

Autor:
Polina Gaverdovskaja

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: