10.03.2018 u 18:46 | Zanimljivosti | Komentari

Tibetanski horoskop: Najpreciznije otkriva kosmičku sudbinu

Tibetanski horoskop se temelji na vjerovanju da svako od nas, u zavisnosti od datuma rođenja, ima svoj “put mudrosti”, cilj i karmički zadatak, koji će morati da ostvari u svom životu.

horoskop-tibet

Ovan – 21.3. do 20.4.

On je herojski zmaj koji se bori protiv unutrašnjih demona i vanjskih iskušenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bježi od monotonije i razmišljanja. Za njega je najbolje da se bavi humanitarnim radom, ili nekim drugim društveno korisnim zanimanjem, kroz koje će suzbiti svoju izraženu egocentričnost.

Karma: treba da živi u sadašnjosti, da sagleda svoj unutrašnji život, da meditira i nauči da podnese život i kada nije ružičast. Treba da zaboravi neuspjehe i gleda samo naprijed. Tako će uspjeti da pronađe mir.

Bik – 21.4. do 20.5.

Predstavlja rast, shvatanje mudrosti. Štiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umjetnosti, koja mu pruža sigurnost jer ima iskustvo prošlih života.

Karma: akcija ne zavisi od posla nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobijediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako će naći unutrašnju sigurnost.

Blizanci – 21.5. do 21.6.

U životnom krugu predstavljaju saznanje i inteligenciju. Njihov vladar je Merkur, zbog čega su osobe rođene u ovom znaku društvene, spretne, znatiželjne, ali su, s druge strane, površne, lažljive i nestalne.

Loading...

Karma: nestabilnost, oscilacije u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostanu realni, moći će da savladaju kontradiktornosti u svojoj prirodi.

Rak – 22.6. do 22.7.

Predstavlja znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svijetu. Simbol je materinstva. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovni mir. Karakterizira ga emotivna nezrelost, neprekidno traži pažnju i dokaze ljubavi.

Karma: mora da se oslobodi posesivnosti, unutrašnjeg demona koji prijeti da otjera sve drage ljude od njega.

Lav – 23.7. do 23.8.

Predstavlja sintezu između svijesti i realnosti. Lav učestvuje u materijalnom svijetu, želi uspjeh i stalno dokazuje da je vođa. Uspjet će kad pobijedi zavist, potrebu da mu se dive i pretjeranu žudnju za hranom.

Karma: ako ne upravlja dobro svojom energijom, pretjera u egoizmu, može izgubiti zdravu pamet. Treba da sluša mudrije od sebe i da uči od njih. Treba da služi i pomaže drugima, samo tako će uspjeti da uguši potrebu da bude stalno u centru pažnje.

Djevica – 24.8. do 22.9.

Potpuna ravnoteža između duha i tijela. Prima i prenosi znanje. S godinama se kod nje razvija kritički duh, tako da često izražava nezadovoljstvo. Veliko je zlopamtilo i to je njena velika mana.

Karma: ako želi da sazri duhovno, treba da prestane da se bavi sobom i da počne da brine o drugima.

Vaga – 23.9. do 22.10.

Traži ravnotežu između materije i duha. Mirnog je temperamenta, aktivna, ali bez pretjerivanja, što je sretna kombinacija za uspješan društveni život.

Karma: ovo je najnestabilniji znak zodijaka, jer je previše osjećajan. Mora da pronađe ravnotežu duha, da natjera sebe da bude aktivnija, bez obrzira na to što to možda neće biti u skladu s njenom prirodom.

Škorpija – 23.10. do 22.11.

On je konflikt duha i materije (duše i seksa), privlačan je, pokreće se da bi osvajao. Želi da živi punim plućima i boji se smrti. Za njega su karakteristični egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Želi da uživa u zemaljskim strastima, ali privlače i duhovne visine. Može se izgubiti u nekontroliranim seksualnim impulsima. Negativni tipovi Škorpije uništavaju sami sebe.

Karma: naučite da štedite energiju, da zakočite s poslom bez obzira na vaš veliki entuzijazam. Kontrolirate destruktivnu snagu u sebi.

Strijelac – 23.11. do 21.12.

Predstavlja pobjedu borbe između duha i materije. Treba da prestane da dijeli pravdu, i da se u životu rukovodi božjim zakonima. Strijelac želi da posjeduje materijalna dobra, da uživa u zemaljskom uspjehu, ali je velikodušan.

Karma: ne treba da zamara sebe da stiče sva saznanja ovog svijeta i da rasipa energiju na više različitih strana.

Jarac – 22.12. do 20.1.

Uspjeh dolazi kroz iskušenja. Siromah (prosjak, prorok) zna cilj svog puta, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći.

Karma: da bi se razvio, mora više kontaktirati s ljudima.

Vodolija – 21.1. do 19.2.

Okrenut je drugima, preuzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao čovjek. Nema iluzija i ne može zatvoriti oči pred stvarnošću. Upravlja sam svojom karmom, ekstrovertiran je, pravi prijatelj. On je inicijator, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, što ljudi znaju cijeniti.

Karma: ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavi, a stalno živi u strahu da će ga svi napustiti i izdati. Ne mogu svi shvatiti veličinu Vodolije. I previše ljubavi ponekad je ubitačno.

Ribe – 20.2. do 20.3.

Predstavlja sintezu ponovnog rođenja. Ribe su djeca mora, same su, ali se sjedinjuju sa svemirom. Dobro se snalaze u božanskom, a pritom ne gube svoju ličnost. Unutrašnji život riba je impresivan.

Karma: treba se prepustiti moru da bi se zaplivalo na talasu. Put koji započinje bit će pun teškoća pa ribe treba da biraju onaj najlakši.

Izvor: avaz

Vaš komentar na članak: