30.06.2019 u 19:04 | Zanimljivosti | Komentari

S 340 kila pala na 69: Dvije godine zbog debljine nije mogla ni hodati

MILLA CLARK je 51-godišnja majka petero djece iz Fayettevillea u Americi koja je TLC-ovom showu “My 600lb Life” potražila medicinsku pomoć pri mršavljenju, a potom postala najuspješniji kandidat u povijesti emisije.

smrsala-f

Prema pisanju Daily Maila, Milla se s pretilošću borila još od djetinjstva, kad su je djeca u školi nazivala “debelom” te joj se rugala zbog viška kilograma.

Pomoć dr. Younana Nowzaradana potražila je kada je težila 340 kilograma. Sada ima 69 kilograma.

Problem s pretilošću onemogućio joj je normalnu svakodnevicu i stvari poput kretanja ili samostalnog dizanja iz kreveta, što je trajalo više 13 godina.

Loading...

Ono što joj je najviše otežavalo život bila je bolna oteklina na nozi teška skoro 20 kilograma.

“Svaki je dan mog života jadan”, priznala je Milla na početku emisije, ističući kako je zarobljena u četiri zida više od dvije godine te da u tom periodu nijednom nije stala na noge.

“Mogu samo jesti i spavati”, rekla je tada. Kako je bila nepokretna, ovisila je o pomoći svoje djece. Od njih petero, četvero je usvojila kako bi se brinuli o njoj pa su je svako jutro kupali da ne dobije neku infekciju. Njena kći Hannah prala joj je intimne dijelove, no kako sama nije mogla podići i čistiti oteklinu, to je radio sin Jacob.

smrsala

Uz njih je to radio i 18-godišnji sin Caleb, a obitelj je tako živjela pune tri godine. “To je tako ponižavajuće. Djeca njihove dobi ne bi trebala brinuti o roditelju”, rekla je Milla 2017. godine za TLC.

Izvor: index

Vaš komentar na članak: