28.12.2017 u 20:05 | Zanimljivosti | Komentari

Mužev vapaj: Tjerajte žene da idu na Papa test, moja je umrla

Moja predivna žena umrla je u mom naručju, okružena s naših četvero djece i bliskom obitelji. Umrla je od raka vrata maternice u samo nekoliko mjeseci od dijagnoze

zena-papa-test

Nakon što mu je 32-godišnja supruga i majka njihovih četvero djece umrla, Elliot Lowe iz britanskog mjesta Milton Keynes apelirao je na sve žene da redovito rade Papa test.

Prije otprilike godinu dana, Elliottova žena Donna saznala je da ima rak vrata maternice. Daljnji testovi pokazali su da se rak proširio na limfne čvorove u predjelu prepona. Klasificirali su ga kao stadij 4b. Donna je šest tjedana prolazila radio i kemoterapiju, iako su kemoterapiju morali odgađati zbog komplikacija. Nažalost, bitku s bolešću izgubila je u kolovozu ove godine.

Umrla je u muževom naručju, okružena s njihovih četvero djece i s bliskom obitelji.

Loading...

Ovo je Elliotov vapaj na Facebooku:

“Prije godinu dana, 22.12.2016. moja predivna žena, moja najbolja prijateljica, majka naše četvero prekrasne djece, moj svijet, moja srodna duša i u biti moje sve, saznala je dijagnozu u bolnici Milton Keynes koja će uništiti naše živote i promijeniti ih zauvijek.

Mojoj supruzi (Donni Lowe) dijagnosticirali su rak vrata maternice tri dana prije Božića, a već 10. siječnja 2017. nakon dodatnih testiranja i scanova (PET scan) rekli su nam da se rak proširio na njezine limfne čvorove na preponama, te joj je dijagnosticiran rak stadija 4b.

Unatoč vrlo teškoj, ali brutalnoj borbi protiv raka, uključujući šestotjednu radioterapiju na dnevnoj bazi te kemoterapiju, koju smo morali prekinuti zbog komplikacija, ta joj je dijagnoza uzela život.

Nažalost, u jutro, 5. kolovoza 2017. moja predivna žena je preminula u mom naručju, okružena s naših četvero malene djece, njenom majkom, bratom i sestrom, stara samo 32 godine u bolnici Milton Keynes.

Dijelim ovo danas s vama godinu dana poslije njene dijagnoze kako bih ohrabrio svakoga tko ovo čita da se pobrinemo da sve posebne žene u našim životima, u biti sve žene u našim životima, redovito odlaze na Papa testove i da ih nikad ne preskoče ili da ih ne zaborave ponovno obaviti.

Moja predivna žena odgađala je ovu pretragu zbog razloga kojih se više ne sjećam. Vjerujte mi pokušavao sam se sjetiti i ne prođe dan da ne poželim da sam mogao zamijeniti mjesto s njom ili da sam je mogao odvući na pregled ili ga ponovno dogovoriti za nju.

Budući da sam već s nekima od vas pričao, znam da mnoge od vas nisu bile na ovom pregledu godinama, a najduži period je 20 godina.

Papa test traje samo par minuta, svjestan sam da nije najugodnije i najdostojanstvenije iskustvo za ženu, ali posljedice ne odlaska na taj pregled mogu uništiti život svima povezanima s tom osobom i to mogu učiniti generacijama koje dolaze. Ja se svako jutro budim sam, podižem djecu sam…

Da, imam obitelj koja me podupire, i doista sam im zahvalan na tome, ali nikad više neće biti isto.

Moja žena je propustila napraviti svoj posljednji test i platila to svojim životom. Ne dopustimo da ostale obitelji prolaze kroz takvu bol s kojom se mi suočavamo svaki dan, borimo se protiv raka zajedno jer rano otkrivanje spašava živote. Znam to jer sam još uvijek u kontaktu sa ženama i njihovim obiteljima koje su prolazile terapije u isto vrijeme kada i moja supruga.

Jako sam ponosan kako se moja žena borila protiv ove razarajuće bolesti unatoč tome što je znala groznu istinu i da će joj s vremenom oduzeti život.

Znam da je Božić i da će vas neke slike uznemiriti, i ispričavam se svima radi toga, ali moram vam demonstrirati koliko je rak razoran.

Molim vas podijelite ovaj post sa svojim prijateljima i zamolite ih da učine isto kako bismo se zajedno borili protiv raka i spasili živote. Ne dopustite da druge obitelji prolaze kroz bol koju mi prolazimo svaki dan.

Hvala vam.”

Njegov post podijelilo je gotovo 37.000 ljudi, a na njega je reagiralo oko 53.000.

Mnogi od njih izrazili su mu sućut, pružili riječi podrške i rekli da će moliti za njega, Donnu i njihovu obitelj. Neki su mu se i zahvalili što je podijelio tako tešku životnu priču kako bi njome osvijestio mase.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: