28.08.2017 u 10:14 | Zanimljivosti | Komentari

Kojim bolestima ste skloni? Bika muči grlo, Blizance pluća …

Ovan ima česte migrene i glavobolje, Rakovi i Ribe su skloni depresiji, srce je slaba točka Lavovima, a opuštenog Strijelca zbog previše uživanja najčešće muče jetra

horoskop

Glava je Ovnovima slaba točka

Kod ovog znaka česte su upale i ozljede, ali i brz oporavak. Kritična točka mu je glava pa Ovnovi često pate od glavobolje ili migrene, meningitisa, stresa, zubobolje i visokog krvnog tlaka. Da bi se Ovan bolje osjećao trebao bi više spavati, jesti namirnice s vlaknima te unositi više vitamina C i E u organizam.

Bikovi se muče s osjetljivim grlom

Bik je jako izdržljiv i uporan što mu pomaže u ozdravljenju. Najviše muke jednome Biku zadat će njegova lijenost, zbog koje često pretjeruje u jelu i piću što zna rezultirati krajnostima tj. pretilošću ili bulimijom. Poremećaji u prehrani nisu mu strani i zato Bikovi trebaju biti na oprezu što se tiče hrane. Osim poremećaja u metabolizmu tu su i problemi s jajnicima, štitnjačom, gnojnom anginom, upalom uha i bolestima grla. Važno je da se Bik hrani zdravo i umjereno te da redovito vježba.

Blizanci imaju problema s plućima

Blizanci su po svojoj prirodi nemirni, spretni i prije svega svestrani. Žive ubrzanim životnim stilom i stalno su u pokretu te često obolijevaju od gastritisa. Osim gastritisa kritična točka su im i pluća zbog kojih imaju problema s disanjem. Najviše su skloni upalama uha, grla, alergijama te želučanim tegobama. Zbog svojih problema s plućima trebali bi u širokom luku izbjegavati pušenje, ali i pušače. U svoj organizam trebali bi unositi najviše magnezija i jesti citruse (naranču, limun i grejp).

Loading...

Rak je sklon depresiji

Rak je znak koji je vrlo emocionalan i osjetljiv u svakom pogledu, pa tako i u zdravstvenome. Raspoloženje mu je promjenjivo i sklon je depresiji, a najviše se brine oko obiteljski odnosa, budući da mu je sklad na tom području najbitniji. Sklon je bolestima želuca, dijabetesu, čestim upalama mjehura, a žene u trudnoći bi se trebale posebno paziti, jer bi mogle imati problema s maternicom kao i s hranjenjem i dojenjem. Rakova hrana je zelene boje i zato su zelena salata, krastavac i blitva povrće za njega.

Lav ima problema sa srcem

Lav je vatreni znak koji je pun energije, izdržljiv i plodan. Prije svega upravlja srcem i krvotokom, no ne podnosi dobro bol i pomalo se plaši doktora. Lavov najveći neprijatelj je stres, masna hrana, kao i učestalo pušenje. Trebao bi se riješiti ovih štetnih navika ako želi sačuvati svoje zdravlje i izbjeći odlazak kod liječnika. Najviše ga pogađaju bolesti srca, visoki tlak, začepljenje krvnih žila, sunčanica i upale grla. Zbog mogućnosti pojave dijabetesa već u ranoj dobi, Lav mora redovito kontrolirati kolesterol. U prehranu bi trebao uvesti više plave ribe kao i namirnice bogate vitaminom A i C.

Stres koji izjeda Djevicu odražava se na probavnom sustavu

Pedantna i uvijek organizirana Djevica, brine se za svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih ukućana. Sklona je pretjerivati u tom pogledu zbog čega često vidi bolest tamo gdje je nema što je čini nesigurnom i zabrinutom. Najveći protivnik joj je stres koji se obično kanalizira kroz tegobe s probavnim sustavom. Bol u želucu, zatvor, bolesti crijeva, alergije i bolesti živčanog sustava najčešće su bolesti ovoga znaka. Za jednu Djevicu prehrana je najvažnija i trebala bi biti bogata vlaknima i cjelovitim žitaricama koje će joj pomoći u boljoj probavi.

Vaga je sklona kožnim bolestima

Vaga simbolizira ravnotežu i sklad. Ima dobre kosti i jak obrambeni mehanizam. Važan joj je vanjski izgled pa često pretjeruje s dijetama. Trebala bi pripaziti da je takvo ponašanje ne odvede do anoreksije ili bulimije. Sklone su alergijama, ali i kožnim bolestima. Osim toga pogađaju je i bolovi u križima, česte glavobolje te problemi s bubrezima. Također su jako osjetljive na Sunce te svoju kožu moraju stalno njegovati i mazati s visokim faktorima kako bi je zaštitile. U prehranu bi trebale uvesti puno vode i čaja kao bi pročistile svoje tijelo.
Škorpion najčešće pati od bolesti vena i virusnih upala

Škorpion je znak koje ima izuzetnu energiju i vrlo je otporan. Brzo će prevladati sve bolesti pa čak i one teške. Za jednog Škorpiona ne postoji prepreka koju on ne može svladati. Sklon je visokim temperaturama i jakim bolovima u grlu i uhu. Prirođena mu je bolest vena, virusnih upala, trovanja, gljivičnih oboljenja kao i psihičkih bolesti. Škorpion bi trebao puno spavati, jer mu san donosi energiju kojom može prevladati sve bolesti. Škorpion je znak plodnosti kod muškaraca, kao i kod žena. U svoju prehranu trebao bi uvesti sjemenke, lješnjake, orahe, ali i ciklu koja jača krv.

Strijelca muče jetra

Ovaj vatreni znak voli sport i tjelovježbu i to ga čini zdravim. Najviše problema može imati s jetrom, jer Strijelac voli uživati u alkoholu, gaziranim pićima i masnoj hrani. Ima problema s kukovima, upalama vena, krvnim bolestima, reumom i bubrezima. U svoju prehranu prije svega trebao bi uvesti šparoge, artičoke i rikolu, a u potpunosti izbaciti štetnu hranu poput alkohola, slatkiša te cigarete.

Jarac često pati od reume i anemije

Jarac je znak koji će vrlo brzo naučiti što je dobro, a što nije za njegov organizam. Razvit će cijelu znanost o svojoj samopomoći i slijepo se držati toga. Jarci nisu skloni odlasku liječniku jer se radije liječe sami. Najčešće pati od reume, anemije, pomanjkanja minerala, a sklon je lomovima kostiju kao i fobijama te depresiji. Pomaže mu meditacija, ali i prehrana s puno vlakana i magnezija.

Vodenjak ima problema s cirkulacijom

Svaki Vodenjak originalan je i jako se teško prilagođava novim situacijama. Vrlo je predan svemu što radi, što neki povezuju s njihovim psihičkim problemima. Najčešće tegobe koje ga pogađaju nastaju zbog njegovog specifičnog stila života. Sklon je problemima s cirkulacijom, venama i natečenim nogama, ranjivim stopalima te prijelomima kostiju. Da bi poboljšao svoje psihičko stanje i izbjegao neke od ovih ozljeda i bolesti trebao bi odlaziti na masažu, dovoljno spavati i uravnotežiti prehranu s vlaknima i mineralima.

Ribe su sklone depresiji i poremećajima metabolizma

Ribe su osjećajne, požrtvovne i osjetljive. Često su psihički nestabilne i brine ih tuđe mišljenje zbog čega su često u depresiji. Same Ribe sklone su hormonalnim poremećajima, lošem metabolizmu, upalama grla, proširenim venama, alergijama, deformacijama stopala te prijelomima kostiju na nogama. Da bi poboljšali svoje zdravlje trebali bi u prehranu uvesti ljekovite čajeve, plavu ribu i cjelovite žitarice. Plivanje će im pomoći da uravnoteže svoju cirkulaciju i budu zdravi.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: