21.11.2018 u 15:46 | Zanimljivosti | Komentari

Jasmina (63) izgleda duplo mlađe: Nisam na dijeti, samo ne jedem ovo! (FOTO)

Francuska manekenka Jasmina Rosi je karijeru započela u svojim 30. godinama, obično kada se drugi supermodeli penzionišu, i danas u sedmoj deceniji aktivno se bavi ovom profesijom.

jasmina-1

Francuskinja Jasmina Rosi ima 63. godine, i jedna je od rijetkih manekenki koju u tim godinama angažuju modne kuće za prezentaciju svoje dizajnerske garderobe, posebno kupaćih kostima.

Jasmina, koja je odrastala na ostrvu Korzika, uspjela je tokom godina da zadrži mladolik izgled i vitko tijelo sa savršeno definisanim mišićima, dok je na licu primjetna pokoja diskretna bora.

View this post on Instagram

A post shared by Yazemeenah Rossi (@yazemeenah) on

Loading...

Njena ljepota je prirodna, a ova dama je zagovornik zdravog načina života koji uključuje organsku ishranu, fizičku aktivnost ali i korišćenje prirodnih ulja.

Ona je svojevremeno u jednom intervjuu otkrila neke od svojih tajni ljepote i mladolikosti.

jasmina-2

Lijepa manekenka je odrastala na ostrvu Korzika i tvrdi da je oduvijek jela organsku hranu, mnogo prije nego što je ona postala trend u svijetu. Ona zagovara život u simbiozi sa tijelom i prirodom, i ističe da je važno usvojiti zdrav način života. Kako je kazala, nikad nije uzimala nikakve lijekove, a njena ishrana se sastoji od svežih organskih proizvoda (povrće, voće, žitarice, jaja i riba).

Jasmina se ne pridržava nikakve restritkivne dijete, ali ne jedete prerađenu hranu, dok joj je omiljena voćka avokado koju konzumira svakog dana jer je bogata vlaknima, bakrom, folnom kiselinom, vitaminima E,C, B5 i B6

Supermodel ne pije gazirana pića niti industrijske sokove (jer su puni šećera) i prestala je da konzumira alkohol od perioda kada je ušla u menopauzu. Kada je riječ o kafi, ona je obogaćuje kokosovim uljem i žumancetom.

“Koristim razna ulja u ishrani, ali ih koristim i na koži. Stavljam uljanu repicu na svoju kožu. Piling radim jednom nedeljno koristeći djevičansko maslinovo ulje i šećer, a jedem avokado svakog dana i organsko meso”, otkrila je Francuskinja.

jasmina-3

Kada je riječ o vježbanju, Rosi ima trening svakog dana, omiljeni su joj joga i šetnja pored mora.

Za oblikovanje tijela radi čučnjeve i trbušnjake, kojim postiže atletski izgled.

Ova dama, koja je inspiracija mnogim ženama, savjetuje svima da prihvate svoje tijelo i sve prirodne karakteristike, umjesto da ih skrivaju. Kaže da danas se osjeća srećnije i bolje u svojoj koži nego kada je imala 20 godina.

Izvor: superzena

Vaš komentar na članak: