Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

07.03.2018 u 19:54 | Zanimljivosti | Komentara:

9 najvećih mitova u koje morate prestati vjerovati što prije! (Svi su vjerovali u broj 4)

Ovo su neki mitovi u koje trebamo prestati vjerovati:

mitovi

Ukoliko se brijete, rasti će vam više dlačica – Ne radi se o tome da će vam rasti više dlačica, već o tome da kada se obrijete, dlačice će biti čvršće.

Ako vam je drugi nožni prost veći od ostalih, to znači da ste šef u kući – Vjerovatno ste čuli za ovaj mit. Naravno, dužina tog prsta nema veza sa tim da li ćete biti glavni ili ne.

Ako iščupate jednu sijedu, one će rasti više – Ako kojim slučajem iščupate sijedu, neće se desiti da vam iz tog razloga rastu i ostale.

Kada progutate žvaku, ostat će dugo zalijepljena za vaša crijeva – Kada progutate žvaku, možete dovesti do raznih problema, ali će ta žvaka ipak izaći iz vašeg organizma za par dana. Neće ostati tu godinama.

Loading...

Određivanje pola djeteta na čudne načine – Vjerovatno ste čuli za razna narodna vjerovanja na osnovu kojeg možete odrediti da li nosite dječaka ili djevojčicu. Tako postoji vjerovanje da ,ako u trudnoći jedete više slatkoga, nosite djevojčicu. Ako jedete više slanu , nosite dječaka. To naravno nema veze.

Urin i meduza – Neki smatraju da ukoliko urinirate po rani od meduze, da će njen otrov nestati. To nije tačno.

Plivanje nakon obroka – Neki smatraju da ukoliko plivate nakon obroka, da ćete imati grčeve. Nećete ih imati iz tog razloga.

Nećete narasti ukoliko pijete kafu – Naravno da ne trebate djeci davati kafu. Ipak, to nema veze sa rastom već sa drugim stvarima.

Čokolada utiče na akne – To što se nezdravo hranite može dovesti do stvaranja akni, ali sama čokolada ne.

Izvor: megagiga.info
Loading...
loading...

Vaš komentar na članak: