07.03.2018 u 19:54 | Zanimljivosti | Komentari

9 najvećih mitova u koje morate prestati vjerovati što prije! (Svi su vjerovali u broj 4)

Ovo su neki mitovi u koje trebamo prestati vjerovati:

mitovi

Ukoliko se brijete, rasti će vam više dlačica – Ne radi se o tome da će vam rasti više dlačica, već o tome da kada se obrijete, dlačice će biti čvršće.

Ako vam je drugi nožni prost veći od ostalih, to znači da ste šef u kući – Vjerovatno ste čuli za ovaj mit. Naravno, dužina tog prsta nema veza sa tim da li ćete biti glavni ili ne.

Ako iščupate jednu sijedu, one će rasti više – Ako kojim slučajem iščupate sijedu, neće se desiti da vam iz tog razloga rastu i ostale.

Loading...

Kada progutate žvaku, ostat će dugo zalijepljena za vaša crijeva – Kada progutate žvaku, možete dovesti do raznih problema, ali će ta žvaka ipak izaći iz vašeg organizma za par dana. Neće ostati tu godinama.

Određivanje pola djeteta na čudne načine – Vjerovatno ste čuli za razna narodna vjerovanja na osnovu kojeg možete odrediti da li nosite dječaka ili djevojčicu. Tako postoji vjerovanje da ,ako u trudnoći jedete više slatkoga, nosite djevojčicu. Ako jedete više slanu , nosite dječaka. To naravno nema veze.

Urin i meduza – Neki smatraju da ukoliko urinirate po rani od meduze, da će njen otrov nestati. To nije tačno.

Plivanje nakon obroka – Neki smatraju da ukoliko plivate nakon obroka, da ćete imati grčeve. Nećete ih imati iz tog razloga.

Nećete narasti ukoliko pijete kafu – Naravno da ne trebate djeci davati kafu. Ipak, to nema veze sa rastom već sa drugim stvarima.

Čokolada utiče na akne – To što se nezdravo hranite može dovesti do stvaranja akni, ali sama čokolada ne.

Izvor: megagiga.info

Vaš komentar na članak: