21.10.2014 u 23:39 | Kako smršati, Voće | Komentari

Ako ste krenuli u bitku protiv viška kilograma: Kako smršati uz pola limuna dnevno

Vaše tijelo zahtijeva unos zdrave hrane i redovnu vježbu da biste smršali na zdrav i siguran način. Ali za gubitak kilograma nužna je i zdrava probava kako bi se kalorije iz hrane procesuirale i kako bi vrjedne supstance iz hrane dospjele u vaše tijelo. Ako vaš probavni sistem ne funkcioniše, većina pokušaja da smršate biće znatno sporija.

pola-limuna

Sok iz limuna ima visok nivo limunske kiseline koja stimuliše probavni sistem i pomaže smanjiti uticaj koji slatka hrana ima na vaš organizam. Evo kako da ga pravilo upotrijebite protiv viška kilograma:

Korak 1.

Prerežite limun na pola i iscijedite polovinu u čašu od 2,5 dl. Dodajte vodu sobne temperature. Sobna temperatura je bina jer to znači da vaše tijelo ne treba dodatni napor za zagrijevanje soka i može započeti odmah sa procesom probave limunade. Što je hladnija voda to će trebati više vremena da započne probava. To možda niste znali …

Korak 2.

Dobro promiješajte limunadu u čaši i popijte cijelu čašu odjedanput. Važno je da vam limunada bude prva stvar koju ćete ujutro popiti jer na taj način ima najbolje djelovanje.

Korak 3

Drugu polovinu limuna umotajte u plastičnu foliju i spremite u frižider za sljedeće jutro.

Korak 4

Popijte svako jutro čašu nezaslađene limunade prema receptu prije doručka. Na taj način vaš metabolizam će se aktivirati i prije nego što unesete kalorije u organizam, te će podstaći vaš probavni sistem.

Dobro je znati:

Limunada sama po sebi neće dovesti do velikih rezultata. Ona je odličan, ako ne i najbolji saveznik u borbi protiv viška kilograma.

Izvor: zenskikutak

Vaš komentar na članak: