09.07.2016 u 7:32 | Ljepota | Komentari

Zbogom opadanju kose: Recept ruske ljekarke za jačanje korijena kose

Ova maska regeneriše strukturu korena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica …

kosa-maska

Problem opadanja i slabog korijena kose nije rijetka pojava, a proizvodi koji postoje na tržištu rijetko kome pomažu. Ali, kao i za sve ostalo i za ovaj problem najbolje rješenje nudi – priroda!

Ruska ljekarka Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je recept za jednostavnu masku za jačanje korijena kose.

Ova maska regeneriše strukturu korijena kose i zaustavlja opadanje, a da biste je napravili potrebna vam je samo jedna namirnica – šargarepa!

Kao sjajan izvor vitamina beta karotena i vitamina A, šargarepa daje ne samo dobar vid, već i utiče na zdravlje vlasišta koje je esencijalno za zdravu kosu. Hranljive materije koje šargarepa sadrži mogu poboljšati zdravlje kose, noktiju i kože. Pored toga, šargarepa pomaže i u detoksikaciji cijelog organizma pa i temena – i stvaranju novih ćelija.

Priprema je takođe vrlo jednostavna: Skroz sitno narendajte nekoliko svježih šargarepi i utrljajte to u korijen kose. Ostavite da djeluje minimum 15 minuta, a zatim dobro isperite na uobičajen način. Na početku, masku nanosite uvijek prije pranja kose najmanje 5 puta za redom.

Kada vam kosa ojača, dovoljno je nanositi rendanu šargarepu jednom mjesečno, a prvi rezultati vidjeće se već nakon nekoliko tretmana!

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: