01.08.2020 u 5:45 | Ljepota | Komentari

U 46. godini nema ni jednu jedinu boru na licu: Ove navike su zaslužne za mladoliki izgled Eve Mendez!

Ako ste pomislili da na kozmetiku troši pravo bogatstvo, prevarili ste se. Ovakvu njegu svako od nas može sebi da priušti.

eva-mendez

Eva Mendez je uspela nekako da zaustavi vrijeme i da i u 46. godini izgleda kao da joj je 20. Ako ste se pitali koja je to navika zaslužna za njen blistav ten i lice bez bora, mi imamo odgovor.

Ovih pravila se strogo pridržava:

Hidratacija je ključ lijepe kože

Loading...

Osnovno sredsto koje koristi za njegu kože je kokosovo ulje. Koristi ili samo ulje ili kreme koje u svom sastavu sadrže upravo ovu čudotvornu biljku. Kokos hidrira kožu na najbolji način, a jedino dobro nahranjena koža može dobro da izgleda. U borbi sa borama uvijek treba krenuti od hidratacije. Džaba svi skupi tretmani ukoliko joj ne obezbijedite svakodnevno dovoljnu vlažnost.

“Hidratacija i spolja, ali i iznutra je vrlo važna, zato se trudim da popijem što više tečnosti u toku dana”, rekla je ona.

I sami ćete primetiti drastičnu razliku kada počnete da pijete dovoljno vode u toku dana.

Minimalna jutarnja rutina

Ona priznaje da ujutru koristi samo micelarnu vodu, dok najveći dio bjuti rutine sprovodi pred spavanje.

Sama pravi maske za lice

“Kada je u pitanju nega kože, volim da koristim stvari koje mogu da pronađem u svom kuhinjskom ormanu”. Ona vrlo često sama pravi maske za lice i tvrdi da su jednako učinkovite kao i skupe kreme koje se mogu naći u parfimerijama.

“Volim da koristim morsku so za piling kako bi uklonila mrtve ćelije sa kože, a kada mi lice ujutru izgleda umorno i natečeno kockicama leda uradim blagu masažu. Ovaj trik sam naučila od moje šminkerke”.

Koristi samo neophodne proizvode

Kada lice opteretimo raznim proizvodima samo zato što su trenutno populrni, ono mora da odreaguje i to na vrlo loš način. Caka negovanog tena je umjerenost. Od proizvoda koristim retinol za predeo oko očiju, blagi tonik bez alkohola i serum koji je napravljen za moje godine.

Masaža može značajno da pomogne

Eva zna koliko je masaža lica korisna u vraćanju tonusa lica, pa zato praktikuje ovo gotovo svako veče. Blagim pokretima prstiju pređe preko celog lica i tako podstakne cirkulaciju krvi i zatezanje mišića.

Izvor: stil

Vaš komentar na članak: