04.12.2020 u 22:51 | Ljepota | Komentari

SVAKA ŽENA MORA ZNATI: 10 trikova za njegu koje sigurno niste znali, NE MORATE TROŠITI SILNE NOVCE U SALONIMA

Svaka žena sanja da bude lijepa i njegovana. Dobro je što za to nije uopšte potrebno trošiti mnogo novca na sredstva za njegu. Vrlo često se dešava da nam je ono najpotrebnije tu, pod rukom.

beautiful-1274056_1280

Predlažemo 10 korisnih savjeta, koji će vam pomoći da uštedite i vrijeme i novac:

1.Da brzo skinete otok sa lica i licu date svjež izgled pomoći će vam slani rastvor

Rastvorite so u vodi (rastvor mora da bude veoma jak), pokvasite njime peškir i stavite ga na lice na 10 minuta.

2.Da usne učinite punijim i privlačnijim pomoći će vam kokosovo ulje i četkica za zube

Pred izlazak nanesite na usne kokosovo ulje i nježno ih masirajte četkicom tokom jednog minuta.

Loading...

3.Maslinovo ulje za blistavu i hidriranu kožu

Maslinovo ulje će vam pomoći da očistite kožu, učinite je mekom, nežnom i date joj mat izgled. Potrebno je da dobro naparite lice, a potom 7 minuta utrljavajte ulje u kožu. Da biste postigli odlične rezultate, proceduru treba ponavljati na svakih 4-5 dana.

4. Da se riješite upala na koži pomoći će vam ljekoviti med

Kako biste se riješili bubuljice pred važan sastanak, nanesite na nju malu količinu meda i ostavite da djeluje 15 minuta. Potom isperite vodom. Upaljeno mjesto će se umiriti, crvenilo će se smanjiti, pa ćete lakše moći da ga zamaskirate kozmetikom.

5.Kapi za oči-hitna pomoć kod upale kože lica

Još jedan način da se riješite neprijatnih bubuljica: pokvasite blaznicu (tufer) kapima protiv crvenila oka i stavite je u frižider na 3-5 min. Potom stavite blaznicu na upaljeno mjesto i bubuljica će biti skoro neprimjetna.

6.Sredstvo za skidanje šminke oko očiju možete napraviti i sami

Napunite staklenu teglu čistom vodom i maslinovim uljem, u razmjeri 3:1. Prije upotrebe samo protresite teglu kako bi se sastojci izmješali. Gotovo!

7.U rješavanju problema uraslih dlačica pomoći će vam soda

Recept domaćeg sredstva za piling je veoma jednostavan. Pomješajte 1 kafenu kašičicu sode bikarbone i mljevenih ovsenih pahuljica sa 1 supenom kašikom vode. Mješajte dok ne dobijete gustu pastu, zatim nanesite na kožu, izmasirajte i ostavite 5 min. Poslije operite toplom vodom.

8.Soda takođe pomaže i da uklonite tamne kolutove ispod očiju

Stavite 1 kaf. kašičicu sode u čašu vrele vode ili čaja i dobro promješajte. Zatim spustite blaznicu u rastvor i stavite je na predeo ispod očiju. Sačekajte 10-15 min., a onda operite ostatke i nanesite hidratantnu kremu. Ponavljajte ovu proceduru svakog dana i rezultat će ubrzo biti vidljiv!

9.Maska od banane za gustu i sjajnu kosu

Za masku su vam potrebni: banana, jaje, 1 supena kašika meda i ½ čaše tamnog piva. Dobro izmješajte ove sastojke, onda nanesite na kosu i ostavite da deluje 2-3 sata. Potom isperite toplom vodom. Ponavljajte ovu proceduru jednom nedeljno i primjetićete kako je vaša kosa postala jaka i gusta.

10.Da biste imali guste trepavice pomješajte kokosovo i lavandino ulje

Izmješajte ½ kaf. kašičice kokosovog ulja sa 2-4 kapi etaričnog ulja lavande. Uz pomoć blaznice ili štapića za uši nanesite smjesu na trepavice, počevši od korijena pa sve do vrhova.

Ponavljajte ovaj ritual ljepote nekoliko puta nedeljno i za neko vrijeme vaše trepavice će postati mnogo jače i duže. Postoji još jedan efikasan način s ricinusovim uljem

Izvor: uspesnazena

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: