02.07.2017 u 10:56 | Ljepota, Recepti | Komentari

Samo JEDAN sastojak je dovoljan da uklonite PORE na vašem licu, kod kuće!

Ljudi sa masnom kožom, često imaju velike i vidljive pore. Takođe, oni obično mrze ove pore i pokušavaju ih smanjiti i učiniti manje vidljivim.

pore

Postoje brojni proizvodi na tržištu koji zatežu kožu i smanjuju pore, ali ti proizvodi su preskupi. Dobra vijest je da sada možete pripremiti sopstveni lijek u vašem domu i riješiti problem. Sve što treba da uradite jeste dobro pomiješati dvije kašike sode bikarbone i dvije kašike vode. Dobit ćete pastu koju trebate staviti na lice i ostaviti nekih 15 minuta. Nakon toga, oprati lice hladnom vodom.

Postoje i drugi lijekovi koji su učinkoviti. Njihova je prednost što su kao i ovaj gore navedeni, prirodni i brzo se izrađuju od samo 2-3 sastojka.

Krastavci, limun i ružina vodica

Oguliti krastvac i ustitniti. Dodati nekoliko kapi limunovog soka i kašičicu ružine vodice, kako biste dobili smjesu. Nakon toga uzeti čistu krpu i nanijeti smjesu na nju, a zatim staviti krpu na lice. Poslije nekog vremena, oprati lice hladnom vodom.

Loading...

Bjelance i limunov sok

Koristite nekoliko kapi limunovog soka i dva bjelanjka, da biste napravili prirodnu masku za lice. Nakon što napravite masku, nanesite na lice i pričekajte nekoliko minuta da se osuši. Isperite lice hladnom vodom. Ova maska će vam pomoći zategnuti pore kože, ali će i eliminisati mrtve ćelije kože.

Paradajz i sok od limete

Napraviti mješavinu od malo soka paradajza i 2-4 kapi soka limete. Uzmite vatu i potopite je u mješavinu. Zatim nanesite na lice, ostavite da stoji 15 minuta. Na kraju isperite hladnom vodom.

Limun i sok od ananasa

Uzmite pola limuna i iscijedite sok iz njega. Dodajte pola šolje soka od ananasa, soku od limuna i dobro izmiješajte. Zatim uzeti čistu krpu i uroniti je u smjesu. Krpu staviti na lice, drržati nekoliko minuta. Zatim oprati sa hladnom vodom.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: