30.04.2016 u 16:12 | Ljepota, Recepti | Komentari

(RECEPT) Ako imate ovakve pete, ovo je 100% efikasno i jeftino rješenje

Ne morate da plaćate skupe tretmane u salonima da biste imali lijepe i glatke pete. Možete sami da sprovedete terapiju kod kuće uz minimalne troškove.

stopala

Usljed toplog vremena i dugog boravka u obući, dolazi do sušenja kože, a zatim i do njenog pucanja.

Da bi riješili taj problem, ljudi obično idu u skupe salone, što im pored novca oduzima i puno vremena. Međutim, postoji jedan 100% pouzdan, prirodan i jeftin način za rešavanje ovog problema.

Sastojci:

Loading...

2 kašike sode bikarbone
4-5l tople vode
Sredstvo za vlaženje (napr. vlažna krema za lice ili ruke)
Četka, plovućak ili meki sunđer
Etarsko ulje lavande (po želji)

Priprema:

Uzmite lavor s vodom i sipajte sodu bikarbonu u njega, ostavljajući da se u potpunosti rastvori. Postarajte se da voda ne bude ni vruća ni hladna. Možete dodati par kapi etarskog ulja lavande ili nekog drugog etarskog ulja.

Držite stopala u vodi 15 minuta a onda ostružite mrtve slojeve kože. Operite kožu vodom i namažite je sredstvom za vlaženje. Stavite čarape na noge kako bi se vlaga upila u kožu i nosite ih nekoliko sati.

Možete ponavljati ovaj tretman dvaput nedeljno, zavisno od toga do koje mjere vam je koža oštećena, a ljeti je dovoljno da ga sprovodite dvaput mjesečno. Ukoliko želite brže rezultate, potrebno je da napravite pastu od sode bikarbone i vode i da je primjenjujete na koži prije struganja.

Uz ovaj fantastični recept više nikad nećete imati problema sa suhim i ispucalim petama.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: