02.05.2016 u 21:32 | Kućni savjeti, Ljepota | Komentari

Poslije ovoga nećete ići na spavanje bez limuna u čarapama!

Trik koji zvuči ovoliko ludo mora da je dobar, zar ne? Ispucale pete nakon duge zime vjerovatno su jedna od najgorih stvari prije sezone ljetnjih sandala i otvorenih stopala. Kreme, pilinzi, trljanje kamenom i ostali trikovi često zahtijevaju mnogo truda, upornosti i para, a dešava se da ne daju nikakve rezultate.

Zato je najbolje rješenje da se okrenete onome što već imate u kući – limunu!

Za početak odaberite limun koji je dovoljno velik da može da vam prekrije petu, pa ga iscijedite. Od dobjenog soka sebi napravite limunadu, a za sređivanje peta će vam trebati kora.

limun-2

Potrudite se da iscijedite sav sok, ali neka unutrašnjost ostane sa pulpom i vlažna.

Loading...

Polovine limuna stavite na pete, tako da ih u potpunosti prekriju. U početku će vam biti malo čudan osjećaj, ali ubrzo ćete se navići.

limun-3

Kad ste pozicionirali limun tako da prekrije najgrublje dijelove, obujte čarape tako da sve stoji na mjestu. Sok iz limuna će djelovati kao hemijski piling i odstraniće svu suhu, ispucalu kožu.

limun

Potrebno je da ostavite limun da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo da ostane preko noći. Noću je i najlakše, jer je hodanje sa polutkama limuna na petama prilično komplikovano.

Možda vam ovo djeluje kao još jedan trik koji ničemu ne služi – i mi smo se tako osjećali – ali rezultati su zaista iznenađujući. Pete nakon samo jedne večeri postaju mnogo mekše, svi ispucali dijelovi nestaju i, nakon što nanesete kremu, izgledaju kao da ste bili kod pedikira.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: