24.03.2016 u 18:15 | Ljepota, Recepti | Komentari

Nanesite ovu maskaru na kosu i sačekajte 15 minuta – efekti će vas ostaviti bez daha!

Cimet i med dobro su poznati po svojoj ljekovita svojstva i to je razlog zašto se naširoko koristi u prirodnoj medicini. Ovi sastojci su izuzetno korisno i ako se primjenjuju ovaj prirodni recept na svoju kosu ćete biti zadivljeni pozitivnim rezultatima.

kosa-med

Nanesite Ova maska ​​za kosu i sačekati 15 minuta – Efekti će vas ostaviti bez daha!

Ovaj recept sa cimetom i medom je efikasan, jer hrani i vlaži kožu glave, djeluje protiv ispucale vrhove, gubitak kose, protiv peruti, itd Kao cimet je poznato da se poboljša cirkulaciju krvi, kao aktivni sastojak u ovom kosu masku, ubrzava rast kose, čini kosu sjajnom, obiman i elastična. Također cimet ima antioksidativna svojstva, tako da štiti kosu od negativnog stanja kao stres, niske temperature, ultraljubičasto svjetlo itd

Ova maska ​​je posebno pogodan za one ljude koji imaju slab, tanak, lomljive i bez sjaja kose, ali svi mogu koristiti.

Sastojci:

- 1 žličica cimeta
- 1 žličica meda
- 1/2 šolje maslinovog ulja

Priprema:

Nakon što dodate 1/2 šolje maslinovog ulja u malu posudu, stavi na štednjak. Zagrejte ulje blago, a zatim ga izvadite iz peći.

Sipajte maslinovo u zdjelu, a zatim dodajte 1 žličica cimeta i 1 kašičica meda. dobro promiješati kašikom.
Koristite četkicu aplikator za primjenu smeše na koži glave. Podelite kosu sa češljem tako da možete lako primijeniti cimet masku sa aplikatorom četkom. Start s leđa na front.

Držite masku za 15 minuta najmanje. Šampon kosu i zatim nanesite balzam za kosu kao što obično rade. Nanesite masku jednom tjedno da ubrza rast kose i spriječiti gubitak kose.

Izvor: ukusnirecepti

Vaš komentar na članak: