27.01.2015 u 16:53 | Ljepota | Komentari

Mumijo za zdravu kosu. Domaći šampon za brži rast kose sa mumijo.

Želim da Vam preporučim izuzetno efikasan domaći šampon za rast kose sa Mumijo. Da bi ste znali sa čim imate posla, vrijedi opisati ovo čarobno sredstvo, piše portal uspesnazena.com! Šta je Mumijo (mumije, mumio, mumie), bolje je pročitati u Wikipediji.

watermarked-12112013882_resize

Ali, ukratko: mumijo je prirodna mješavina organskih i neorganskih komponenata, koja se prikuplja u obliku smole u šupljinama stijena, uglavnom u planinskim pećinama u Centralnoj Aziji. Mumijo u sebi sadrži 23 hemijska elementa, 30 makro- i mikroelemenata, 6 aminokiselina, velike količine vitamina B, C i A, eterična ulja, pčelinji otrov, smolaste supstance, od kojih svako može imati pozitivan uticaj na određene promjene u ljudskom organizmu. Kod nas, Mumijo možete pronaci u svakoj bolje snabdevenoj apoteci u obliku tableta.

Ljepotice drevnog Egipta i stare Grčke mumijo su koristile u kozmetičke svrhe, često – za liječenje kose, i to nije iznenađujuće. Jer mumijo posjeduje snažna biostimulativna svojstva, čime se povećava regenerativne procese u svim oštećenim organima, u ovom slučaju – regeneracija i oporavak korijena dlake, što dovodi do bržeg rasta zdrave kose i samim time sprećava njeno opadanje.

Postoji vrlo jednostavan i efikasan recept za upotrebu mumijo za njegu i liječenje kose.

Loading...

Potrebno je 10 tableta mumijo rastvoriti u 50 gr vode. Ovu smjesu pomiješati sa 200 ml šampona i kašikom meda. Kosa se pere uobičajeno, samo pjenu ostavite na glavi 2-3 minuta. Poslije se kosa temeljno ispira. Ovaj recept se pokazao kao odličan lijek protiv opadanja kose. Sa redovnom upotrebom kosa postaje zdrava i prestaje da opada.

Ja sam malo istraživala i eksperimentisala i napravila šampon sa mumijo po svom receptu, koji stalno koristim, jer se u mom slučaju pokazao kao savršeno sredstvo protiv opadanja kose i samim tim za rast nove i zdrave kose. Za četiri mjeseca koriscenja ovog šampona moja kosa je porasla za 7 cm, postala gušća i zdravija, perut nestala! Nažalost, nisam slikala kosu u međuvremenu, ali možete mi vjerovati na riječ.

Za recept ovog domaćeg šampona biće potrebni određeni sastojci, koje ćete pronaći u svakoj apoteci. Moram vam reći da nije jeftino (za 1 litru ovog šampona potrebno je izdvojiti oko 1500 dinara), ali definitivno se isplati!

Dakle, za ovaj domaći sampon sa mumijo biće potrebno:

- 1 dečiji(ili drugi) šampon od 700 ml
- pakovanje Mumijo tableta – 30komada
- pantenol, vodeni rastvor – 100 ml
- kapi od koprive -30 ml
- AD uljane kapi – 10 ml
- ricinusovo ulje – 30 ml
- jedna litarska ambalaža (prazna boca od šampona)

watermarked-12112013811_resize

Mumijo tablete rastvorite u vodenom rastvoru pantenola.

watermarked-12112013821_resize1

Biće potrebno dvadesetak minuta. Povremeno promiješajte drvenom ili plasticnom kašikicom, da se ne lijepi za dno čaše. Prije upotrebe Mumijo držite u frižideru, da se tablete lakše istisnu iz pakovanja, jer su smolaste.

watermarked-12112013847_resize

Prerućite dječiji šampon u praznu litarsku ambalažu i dodajte sve sastojke: vodeni rastvor pantenola sa mumijo, kapi od koprive, AD kapi, ricinusovo ulje. Sve dobro promiješajte i možete koristiti.

watermarked-12112013882_resize

Prije upotrebe sampon promućkajte. Kosu perite na uobičajen način: poslije prvog šamponiranja – isperite kosu. Kod drugog nanošenja, šampon utrljajte u kosu i ostavite 2-3 minuta, pa dobro isperite.

Za bolji efekat preporučila bih vam da u vlažnu opranu kosu utrljate jednu kašiku (kocku) biostimulativnog soka aloe. Djeluje na kosu izvanredno!

Nemojte očekivati momentalni efekat. Ni jedno sredstvo vam njega dati neće. Suština je da korijenu dlake treba dati vrijeme da se probudi, da ponovo „zaprogramira“ dobar rast zdrave kose. Za to će biti potrebno 3-4 mjeseca.

Ali je to vrijeme vrijedno toga, ako ste riješili vratiti zdravlje svojoj kosi i samim time podstaći njen rast i gustinu. Morate biti uporni, jer naše tijelo voli tačnost i dosljednost, jer je i to dio brige o njemu.

Budite lijepe i zdrave!

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: