13.03.2017 u 11:59 | Ljepota, Recepti | Komentari

Maska za zatezanje kože vrata: Pet sastojaka za odličan rezultat!

Njega vrata nije manje bitna od njege lica, i cijelog tijela. Sve žene znaju da vrat odaje godine. A da li radimo nešto da bismo to spriječile?

maska-vrat

Prije svega, treba zapamtiti jednostavno pravilo: sve hranljive i tonizirajuće maske, koje nanosimo na lice, neophodno je nanositi i na vrat, piše uspesnazena.com!

Postoji odlično prirodno sredstvo pomoću kojeg se može zateći koža na vratu, ukloniće se „guščja“ koža i učiniće kožu elastičnijom, jednostavno, podmladiće vrat. To je maska piling, koja se radi jednom sedmično.

Za pripremu maske biće potrebno:

Loading...

– 1 kafena kašika kurkume u prahu
– 3 supene kašike šećera
– 2-3 kapi eteričnog ulja lavande ili čajevca
– 3 supene kašike maslinovog (ili kokosovog) ulja
– vanila u prahu – na vrh noža

Primjena:

Promješajte sve sastojke. Možete praviti masku i bez korišćenja šećera, sve zavisi od stanja kože vrata. Za lošiju kožu, sa tamnim flekama, šećer je poželjan.
Nanesite smjesu na kožu.

Ostavite je da djeluje dvadesetak minuta, zatim je isperite kružnim masirajućim pokretima. Na čistu kožu nanesite kefir (ili jogurt).

Ovaj postupak je poželjan: koža pod uticajem kurkume može da se oboji. Kefir će je izbeliti i dodatno hidrirati. Možete ga držati nekoliko minuta, i takođe, masirajućim pokretima isprati, ili obrisati papirnim ubrusom.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: