07.05.2015 u 10:18 | Ljepota, Recepti | Komentari

Maska za kosu – povećava volumen i ubrzava rast kose

Maska za kosu na bazi kakaa, ne samo da povećavaju volumen kose, već i obnavljaju njezinu strukturu, dajući joj mekoću i sjaj. Njezina vrijednost je, kako su primijetile mnoge žene, što zahvaljujući svojoj aromi, predstavlja pravi spa užitak za kosu,piše uspesnazena.com!

PHOTO:flickr/Betsy Jons

PHOTO:flickr/Betsy Jons

Ova maska ima stimulativno djelovanje na korijen kose i ubrzava njezin rast. Redovitom uporabom maske, kosa postaje gušća i obimnija.

Recept

1/2 čaše kefira promiješajte sa 1 kafenom žličicom kakaa i 1 žumanjkom.

Dio dobivene smjese nanesite na korijen i češljem rasporedite po cijeloj dužini kose. Kad smjesa na kosi počne se suši, nanesite još jedan sloj, pa onda još jedan. Nakon toga stavite na kosu najlonsku vrećicu. Glavu utoplite ručnikom i pričekajte 20-30 minuta. Poslije operite kosu na uobičajeni način.

Maska se primjenjuje na prljavu, suhu kosu. Za postizanje dugoročnih i vidljivih rezultata, masku koristiti 2-3 puta tjedno u roku 2 mjeseca.

Ako masku koristite rijetko, volumen će biti vidljiv samo nakon upotrebe. Ako koristite redovito, kosa će ostajati uvećanog volumena 2-3 dana.

Treba znati da ako imate svijetlu kosu, i konstantno koristiti masku s kakaoom, boja kose se može promijeniti, jer je kakao prirodna boja za potamnjivanje kose.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: