19.05.2017 u 8:06 | Ljepota, Recepti | Komentari

Internet je oduševljen čajem koji uklanja prištiće

Svako malo na internetu osvane neki novi beauty savjet • Neki od njih su vrlo korisni, a neke je bolje pročitati i samo zaboraviti
lice

OVAJ beauty savjet ima i znanstveno uporište.

Svako malo na internetu osvane neki novi beauty savjet. Neki od njih su vrlo korisni, a neke je bolje pročitati i samo zaboraviti.

No, ovaj posljednji, koji je zaludio internet, ima i znanstveno uporište. Radi se o čaju za koji brojne zadovoljne korisnice tvrde kako im je pomogao u rješavanju akni.

Radi se o čaju od metvice, a zaluđenost je pokrenula jedna korisnica na popularnom Redditu, koja je detaljno ispričala kako se svojih hormonalnih akni riješila nakon što je nekoliko mjeseci svaku večer pila ovaj čaj.Ubrzo su se s njom složile i brojne druge zadovoljne korisnice, koje su naglasile i kako je potrebno par mjeseci da ovaj tretman počne djelovati, no isplati se čekati.

Postoje podaci koji potvrđuju kako metvica ima protuupalna svojstva i može smanjiti aktivnost određenih hormona u tijelu. No, čaj od metvice nipošto ne može zamijeniti benzoil peroksid i salicilnu kiselinu, koje se inače koriste u rješavanju problema hormonalnih akni, koje su najgore te su najčešće i vrlo bolne”, otkrio je dermatolog Joshua Zeichner.

No, svaka pomoć u takvoj beauty borbi je dobrodošla, zar ne?

Izvor: index

Vaš komentar na članak: