10.10.2016 u 7:59 | Ljepota, Recepti | Komentari

Evo što se dogodi ako samo tjedan dana umjesto maske za lice koristite med

Med je izvanredan prirodni zaslađivač, djeluje iznimno blagotvorno na upaljeno grlo, a novinarka portala Well+Good Rachel Lapidos pokazala nam je kako ga možemo koristiti kao sredstvo za čišćenje i njegu lica

med-dijeta

Rachel je pokušala tjedan dana ne koristiti nikakvo kozmetičko sredstvo za čišćenje lica i evo što se dogodilo. Med je najstarije sredstvo za njegu kože koje se od vajkada koristilo u medicinske svrhe i za njegu pa nije nikakva pomodna ludost, potvrđuje Neil Sadick, dermatolog iz New Yorka. Antibakterijska snaga meda je velika, protupalan je i njeguje kožu. Osobito je dobar za osjetljivu kožu.

Nizak pH

Med ima vrlo nizak pH, oko 3.5 pa u njemu bakterije baš i ne mogu preživjeti, većina bakterija treba pH oko 7. Med ima smirujuće djelovanje i hidratizira kožu. Visoko je zasićen što znači puno šećera u malo vode. Zbog toga, med nastoji upiti vodu iz zraka da bi postigao pH ravnotežu. Zato se i koristi u kolačima da bi ostali vlažni dulje vrijeme.
Za njegu lica nemojte odmah odjuriti zgrabiti bilo kakav med iz dućana, potreban vam je visokokvalitetni, što prirodniji proizvod, po mogućnosti od nekoga pčelara.
Kad ga počela stavljati na lice, Rachel kaže da je u prvi čas osjećaj bio jako ljepljiv, no već za nekoliko trenutaka osjećala je kao da na licu ima vlažnu masku. Ostavila ga je da djeluje dok bi se tuširala. Sirovi med koji je koristila sadržavao je saće pa je ujedno bio kao nježni piling.

Razlika je brzo vidljiva

Promatrajući sebe u zrcalu kritičkim okom, odmah je primijetila malenu razliku. Neka mjesta na kojima je imala tragove akni činila su se manje vidljivima i crvenima, a koža je imala nevjerojatnu punoću. Izgledala je čista i mekana. Nije osjećala da je treba još nečime očistiti.

Nakon tjedan dana tretmana medom, Rachel kaže da joj koža izgleda izvanredno, čista, nema tragova mrlja od akni i bez novih akni koje joj se inače sporadično javljaju, bez crvenila i suhih mjesta. Zbog takve promjene izgleda kože na licu, Rachel nastavlja sa korištenjem meda, kaže da košta manje, a efekt je nevjerovatan.

Izvor: net

Vaš komentar na članak: