25.05.2017 u 11:15 | Kućni savjeti | Komentari

Uz ovaj JEDNOSTAVAN TRIK vaši podovi će biti sjajni poput stakla!

Pored brojih zdravstvnih prednosti, crni čaj ima i nevjerovatan efekat koji nam pomaže da naši podovi postanu ponovo blistavi, i izgledaju kao novi.

pod-ciscenje

Naime, ovaj čaj je bogat taninima koji dodaju topao ton i izvlače prirodne boje drveta.

Ako vam je dosadilo da podovi izgledaju staro i ohabano, te ukoliko nakon čišćenja i ne vidite neku razliku jer je boja izblijedila vrijeme je da primjenite naš trik a vaši gosti će biti uvjereni da ste radili osvježenje boje parketa. Potrebno je svega sat vremena, volja, voda i nekoliko kesica crnog čaja.

Ukoliko su podovi tamnije boje, na 2 litra ključale vode stavite 8 kesica crnog čaja i pustite da odstoji 10-15 minuta. Kesice iscijedite, A čaj pustite da se ohladi, a dok se on hladi vi očistite vaš pod. Potom uzmite neku krpu, najbolje pamučnu, nakvasite je u čaj i prebrišite podove. Na mjestima gdje imate ogrebotine, ili neka oštećenja upotrijebite malo više snage prilikom brisanja, jer ćete na ovaj način kamuflirati oštećenja.

Ako su podovi svjetlije boje u vodu ubacite 4-6 kesica čaja, a ostatak postupka je isti. Svako savjetujemo da probate prvo na malom dijelu, pa ako vam se rezultat svidi, onda to napravite na cijeloj površini. Pokušajte pratit prirodni crtež drveta jer ćete dobiti bolje rezltate.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: