08.12.2016 u 21:19 | Kućni savjeti | Komentari

Sa ovim sredstvom zaboravite na buđ, zauvijek!

Sa takvom napašću kao je buđ , suočavaju se mnogi. Vlaga, nedovoljna ventilacija, nagle promjene temperature, smrzavanje zidova – sve to na kraju dovodi do pojave buđi na zidovima, prozorima, ili plafonu, piše uspesnazena.com

budj-620x427

I, ako ne posvetite dovoljno pažnje, buđ će početi da se širi po cijeloj kući, „osvajajući“ nove teritorije, i jednostavno, uništavajući kuću iznutra.

Buđ nije samo ružna pojava, ona lako može postati i opasna. Ali možete je uvijek ukloniti i spriječiti, ako se nije pretjerano proširila. Uradite to na vrijeme, jer buđ može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su kožna oboljenja, i oboljenja disajnih puteva.

Najbolji način da se oslobodite ove neprijatne pojave je eliminisanje izvora vlage, i korišćenje sredstava protiv buđi.

Loading...

budj-2

Postoje različiti načini u borbi sa buđi, koje ste sigurno, sa manje ili više uspjeha, već isprobale, počev od sirćeta i završavajući varikinom.

Postoji nekoliko prirodnih sredstava koji efikasno uništavaju plijesan.

Predlažemo vam da obratite pažnju na jedno od njih, koje je do sada, najefikasnije i najdelotvornije od svih prirodnih sredstava:

U pitanju je eterično ulje čajnog drveta. Ovo ulje je, zaista, najbolje prirodno sredstvo za uklanjanje buđi. Možda je malo skuplje od ostalih sredstava koje ste koristili za uništavanje plijesni u vašem domu, ali potrebna je samo mala količina.

Čajevac je – eterično ulje i zato je apsolutno bezbjedno kako za ukućane tako i za kućne ljubimce. Takođe, to je antibakterijsko i antigljivično sredstvo.

Ulje čajnog drveta je jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika, koje se, po svojoj efikasnosti, u uništavanju patogenih mikroorganizama može porediti sa hlorom, naravno bez opasnih pratećih pojava koje hlor izaziva.

Da biste se oslobodili buđi, koristeći eterično ulje čajevca, sipajte u raspšivač 200 ml vode (jednu čašu) i dodajte jednu kafenu kašiku ulja. Malo promućkajte i naprskajte rastvor na problematičnu površinu i tako ostavite.

Nema potrebe ispirati površinu nakon tretiranja ovim rastvorom – ulje će ukloniti buđ i ne dozvoliti ponovno pojavljivanje. Ono odlično čisti i dezinfikuje površinu.

budj-3-620x146

Jedini minus, ako se može tako reći, u ovom slučaju, jeste taj što ulje čajnog drveta ima malo jači miris, ali, da se ponovimo, koji je apsolutno bezbjedan po ukućane i kućne ljubimce. Biće potrebno dan-dva da se on u potpunosti izvjetri. Po potrebi, možete ponoviti ovaj postupak.

Ovaj pripremljeni rastvor možete čuvati i koristiti u toku dužeg vremenskog perioda, jer ulje čajnog drveta ne gubi na svojoj efikasnosti.

Inače, eterično ulje čajnog drveta je bezbjedan i veoma efikasan lijek protiv mnogih bolesti, koji svaka kućna apoteka treba da ima.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: