29.04.2017 u 17:03 | Kućni savjeti | Komentari

Oterajte zauvijek mrave iz kuće! Evo kako…

Svi smo bar jednom imali problem sa ovim malim podstanarima. Dođu u našu kuću, namnože se, i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj.

mravi

A koliko se samo iznervirate kada ostavite zrnce nečeg slatkog bilo gde u kuhinji! Za pola sata, to mjesto je potpuno prekriveno mravima. Dođe vam da sve držite u frižideru. Mada, pitate se da li je hrana i tamo bezbijedna! :)

Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana nekakvim otrovima a mali podstanari, živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Došlo je proljeće i eto ih opet! Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se riješite na prirodniji način. Evo nekoliko savjeta kako da to uradite.

CIMET

Loading...

Mravi ne vole miris cimeta i bježe od njega. Pospite cimet u prahu po mjestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj ,,tranzitnoj ruti.” Kada shvate da je cijela kuća ,,okađena” cimetom, pobjeći će napolje. Ili možda kod komšije…

SIRĆE

Pomješajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u plastični raspršivač i naprskajte svuda gdje ste ih primjetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

NANA

Mravi bježe od mirisa nane. Stavite vrećice čaja od nane na mjesta gdje mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

GRIZ

Pospite griz (može i krupno mljeveni pirinač ili kukuruz) na mjesta koje mravi posjećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri pa će mrav uginuti.

LIMUN

Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomješajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim ,,mjestima okupljanja” mrava.

Isprobajte ove trikove. Skoro da ništa ne koštaju, efikasni su i ne morate da radite dezinsekciju različitim otrovima. Prirodno je UVIJEK bolje! ;-)

Izvor: likemag

Vaš komentar na članak: