24.09.2017 u 14:57 | Kućni savjeti | Komentari

NIKAD LAKŠE NIJE BILO: Očistite zagorjelo dno pegle za čas posla! – Bez ribanja!

Prvo što morate učiniti, kada zagori dno pegle, treba skinuti zagorjelu tkaninu. U slučaju da ne možete ukloniti izgorjenu tkaninu od dna trebali biste upotrijebiti pincetu.

pegla-zagorjela

Sol

Uklonili ste svu tkaninu, ali postoje neke mrlje koje su ostale na željeznom tijelu. U tom slučaju trebate staviti nekoliko kašičica soli na meku krpu. Nakon toga, stavite krpu na dasku za glačanje i okrenite željezo na pamuk opciju.

Kada se željezo zagrije, trebate staviti na sol i trljati naprijed-natrag. Učinite to sve dok tragovi mrvica ne nestanu. Na kraju, trebali biste isključiti , dopustiti da se ohladi. Zatim obrišite ploču vlažnom krpom.

Loading...

Ocat

Trebali biste zagrijati ocat i umočiti meku krpu. Sve dok tragovi ne nestanu, nježno obrišite krpom pločicu s ugrijanom pločom. Konačno, trebate obrisati dno željeza krpom koja je navlažena čistom vodom.

No, ako ocat ne ukloni, morat ćete napraviti mješavinu nekoliko čajnih žličica soli ili sode bikarbone s vrućim ocatom.Namočite čistu krpu u otopinu za čišćenje i nakon toga obrišite ploču. Dok ne nestanu mrlje, trebali biste nastaviti brisanje.

Deterdžent za pranje rublja

Dodajte kapljicu ili dvije deterdženta u maloj posudi s toplom vodom. Umočite čistu krpu u mješavinu i pročistite.

Izvor: lijekizprirode

Vaš komentar na članak: