07.12.2016 u 18:58 | Kućni savjeti | Komentari

Čudo-pasta za čišćenje zagorjele masnoće sa sudova. Nezamjenljiva u vašoj kuhinji!

Zagorjela masnoća na sudovima je neizbježna pojava, i njeno otklanjanje , čak i uz pomoć skupih sredstava, nije uvijek lako. Međutim, postoji jedan provjereni recept za ovakve slučajeve. Samo dva sastojka potrebno je za pripremu ove čudo-paste.

pasta-serpe

Osim zagorjele masnoće na sudovima, njom možete čistiti apsolutno sve u vašoj kuhinji – šporet, rernu, šerpe, lonce od nehrđajućeg čelika, čak i bijele ručke na šporetu, piše uspesnazena.com!

Ova domaća pasta je apsolutno bezbijedna, i priprema se za samo nekoliko sekundi. Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, zapravo je veoma jednostavno i dostupno, na dohvat ruke.

Pasta za čišćenje. Recept:

Za njenu pripremu biće potrebna soda bikarbona i 3%-ni hidrogen (prodaje se u svim apotekama).

Loading...

U činiju stavite 1/4 čaše sode bikarbone i dodajete hidrogen. Miješajte. Dodajete toliko, da biste dobili homogenu smjesu – pastu. To je to. Veoma je jednostavno, ali dobili ste zaista moćno sredstvo u borbi protiv zagorjele masnoće i prljavštine.

Kako se koristi.

Ako želite oribati zagorjelu masnoću sa šerpe, tiganja ili tepsije – samo nanesite pastu na problematičnu površinu, i ostavite da odstoji 30-ak minuta. Nakon toga isperite koru koja se stvorila, a zajedno sa njom i zagorjelu masnoću. Nema više potrebe za struganjem!

Loncima i šerpama od nehrđajućeg čelika, ova pasta vraća prvobitan sjaj. Nanesite pastu sunđerom i dobro očistite. Isperite. Lako!

Ovom pastom možete čistiti šporet, rernu, pa čak i bijele ručke na šporetu. Nanesite manju količinu paste na sunđer ili staru četkicu za zube, i istrljajte. I to je to!

Probajte očistiti sa njom pločice u kuhinji ili kupatilu, slavine, lavabo, vrata od tuš-kabine.

Bićete zadovoljni. Brzo, jednostavno i bezbijedno!

Savjet: u apoteci potražite veće pakovanje hidrogena (0,5 l. košta 150 din.), jeftinije je i uvijek će vam biti od koristi u domaćinstvu.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: