13.07.2017 u 9:32 | Kako smršati, Recepti | Komentari

ZOVU GA UBICA PRETILOSTI: Sa samo jednom kašikom dnevno gubite 15 KG u mjesec dana!

Mnogi stručnjaci vjeruju da je pojačan metabolizam ključan za učinkovito mršanje. Odlična vijest je da postoje mnoge prirodne i lako dostupne namirnice koje mogu pomoći da ubrzaš metabolizam.

ubica-pretilosti

Gubitak težine je praćen osjećajem gladi. Međutim, važno je napomenuti da prava kombinacija namirnica vam može pomoći da ubrzate metabolizam i riješite se viška kilograma, vrlo lako i na potpuno prirodan način.

Prema studiji učinjenoj od strane istraživača sa Univerzitetu u Iranu, gubitak težine dosta ovisi o načinu na koji se kombinuje naša ishrana. Učesnici ovog istraživanja bile su 44 pretile žene koje su su podijeljene u dvije grupe.

Tokom tri mjeseca žene iz obje grupe su dobile plan zdrave ishrane i konzumirale su manje od 500 kalorija dnevno. Ono što je bila jedina razlika u prehrani između tih grupa su začini, to jeste začin kumin.

Prva grupa je dobila 3 grama praha kumina dnevno, koji je konzumirala u kombinaciji sa 140 grama jogurta. S druge strane, druga grupa primila je jednaku količinu jogurta, ali bez kumina.

Na kraju studije istraživači su prikupili rezultate koji su bili zaista nevjerovatni! Žene iz prve grupe koje su uzimale jogurt i kumin, izgubile su 6 kilograma više u odnosu na drugu grupu koja nije konzumirala kumin.

Pored toga, prva grupa je također izgubila znatno više masnoća od druge. Prva grupa je izgubila 14,64% masnoće, dok je druga izgubila samo 4,91%.

Ono što čini kumin tako efikasnim jeste njegovo obilje filosterola. To je spoj koji sprječava nakupljanje holesterola u tijelu. Mnogi naučnici vjeruju da je to razlog zašto kumin ima sposobnost da ubrza metabolizam i potakne mršanje.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: