05.12.2017 u 14:45 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Zahvaljujući jajima smršala sam 10 kilograma za 2 sedmice!

Ako slijedite ovu ukusnu i vrlo zdravu prehranu, dobit ćete rezultat za dvije sedmice. Ako ste zainteresirani za brzo gubljenje dodatne težine,kuhano jaje će vam pomoći. Također uključuje i dodatnu hranu koja povećava vaš metabolizam i spaljuje masnoću. Nemojte zaboraviti popiti puno vode.

jaja-dijetaa

Prvi dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak. Zatim jesti dvije jabuke i pet kriški slatkog krompira za ručak. U konačnici, pojesti salatu.

Drugi dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak. Onda jedite zelenu salatuza ručak. Konačno, pojedite salatu od povrća, jedan od vaših omiljenih voća i dva kuhana jaja za večeru.

Treći dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak.. Zatim pojedite sir, jednu rajčicu i nekoliko kriški slatkog krompira za ručak. U konačnici, pojesti salatuza večeru.

Loading...

Četvrti dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak.Z atim jesti svoje omiljene voće za ručak. U konačnici, pojesti salatu za večeru.

Peti dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak.Zatim pojesti povrće i dva kuhana jaja za ručak. Konačno, jesti salatu i ribu na žaru za večeru.

Šesti dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak.Zatim jesti svoje omiljene voće za ručak. Konačno, jesti zeleno povrće za večeru.

Sedmi dan

Jedite jedno ili dvoje kuhanih jaja i voće (naranče ili grejp) za doručak. Onda jedite salatu od rajčice, zeleno povrće za ručak. Konačno, pojedi malo zelenog povrća.
Jaja su neophodna namirnica za zdravlje tijela!

Istraživanja dokazuju da se kancer,srčana oboljenja te dijabetes mogu spriječiti regulisanjem režima ishrane u koliko se u ishranu ubace jaja.

Mnogi izbjegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola,ali ona namjernica je bogata mineralima i betakarotenom, te su bogata vitaminom D, koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu.Naučnici i ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuhana i poširana jaja, jer tako spremljena imaju najmanje kalorija.

Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri, također e važno dobro skuhati jaja kako biste izbjegli rizik da dobijete salmonelu. Jaja je dobro pripremati na biljno ulje, na primjer, kokosovo.

Jaja su pristupačna, lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu i mogu se pripremati na različite načine. Odličan su izvor aminokiselina, željeza i antioksidanata. Trebate odabrati organska jaja jer ne sadrže antibiotike i hormone, a imaju bolja nutritivna svojstva.

Jaja vam mogu spasiti život

Tijelo samostalno proizvodi 11 esencijalnih masnih kiselina, neophodnih za pravilno funkcioniranje organizma. U jajima imamo još 9 preostalih koji su potrebni našem organizmu. Manjak tih 9 esencijalnih masnih kiselina može uzrokovati gubitak mišićne mase, oslabljen imunološki sustav, kronični umor i loš izgled kože i kose.

Jaja reguliraju razinu holesterola

Jaja sadrže holesterol ali ne znači da je to loše za vaš organizam. Naime, istraživanja su pokazala da jaja mogu smanjiti razinu lošeg (LDL) holesterolai povećati razinu dobrog (HDL) holesterola.

Jaja jačaju imunološki sistem

Jedno do dva jaja dnevno mogu pomoći u borbi protiv infekcija. Jaja su izvor selena, a selen je neophodan za pravilno funkcioniranje imunološkog sistema i regulaciju razine hormona štitne žlijezde.

Jaja poboljšavaju kognitivne funkcije

Kolin je spoj koji ima pozitivno djelovanje na kognitivne funkcije,a jaja su upravo bogata timspojem. Istraživanja su pokazala da manjak kolina povećava rizik od nastanka neuroloških poremećaja, slabljenja kognitivnih funkcija, demencije i Alzahjmerove bolesti.

Jaja poboljšavaju zdravlje zubi i kostiju

Najbolji izvor vitamina D su sunčeve zrake i neke namirnice, među kojima su i jaja. Vitamin D je neophodan za pravilan rast i razvoj zubi i kostiju. Potiče apsorpciju kalcija koji je neophodan za pravilno funkcioniranje srca, probavnog sustava i metabolizma.

Jaja poboljšavaju zdravlje i izgled kože

Vitamini B kompleksa su neophodni za zdravlje i ljepotu kože i kose. Također poboljšavaju zdravlje jetre i očiju. Jaja sadrže vitamine B kompleksa, naročito vitamina B2 i B12. Istraživanja su pokazala da su vitamini B kompleksa važni za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i poboljšavaju kognitivne funkcije.

Jaja štite zdravlje očiju

U sastavu jaja pronalazimo dva antioksidanta, lutein i zeaksantin, koji štite zdravlje očiju i poboljšavaju vid. Ovi antioksidanti mogu smanjiti razinu od nastanka bolesti očiju, kao što su makularna degeneracija i katarakta

Jaja potiču mršavljenje

Jaja su odličan izbor za doručak jer brzo stvaraju osjećaj sitosti. Smanjit će potrebu za unošenjem većih količina hrane u toku dana. Istraživanja su pokazala da osobe koje doručkuju jaja unose manji broj kalorija tokom dana.

Izvor: novi

Vaš komentar na članak: