03.02.2017 u 14:55 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Prevare za želudac: 7 trikova koji ‘gutaju’ kalorije i tope kilograme

Već nebrojeno puta smo spominjali kako želite li skinuti nekoliko kilograma ne trebate držati stroge dijete i gladovati već promijeniti životne navike i dnevni meni. Kako bi vam pomogli u ovoj odluci koja zahtijeva upornost donosimo 7 super ideja kako kalorične namirnice zamijeniti onim ‘lakšim’, ali jednako ukusnim

Visak-kilograma

Želite li skinuti pokoji kilogram ne morate jesti bljutavu hranu i gladovati već samo korigirati meni. Isto vrijedi i za mnogima omiljeni desert kojem rijetko ko može odoljeti, prenosi Zadovoljna. No želite li uživati u hrani ne morate ju prekrižiti već joj pronaći adekvatnu zdraviju zamjenu:

Suhe šljive umjesto maslaca

Možda zvuči neobično no suhe šljive su odličan saveznik za zdravi desert. Ako u vašem receptu pišu namirnice maslac, margarin ili ulje, vi ih zamijenite sa nasjeckanim suhim šljivama.

Svježi posni sir umjesto sirnog namaza

Iako sirni namaz izgleda kao light varijanta koja će obogatiti vaš sendvič ili kolač, on je zapravo puno masniji od svježeg obranog sira. Napravite zamjenu koja je jednako ukusna.

Loading...

Svježi začini umjesto sušenog koncentrata

Ako vaš recept kaže kašika sušenog koncentrata povrća, vi radije odaberite svježe začine. Češnjak, svježi začini i papričice ne sadrže toliko soli, puno su zdraviji i bogatiji okusom.

Jabuka i jogurt umjesto maslaca i ulja

Ako u vašem receptu piše biljno ulje, maslac ili margarin, vi posegnite za mješavinom kaše od jabuke i jogurta. Pola šoljice maslaca sadrži 900 kalorija i 92 grama masnoće, dok jabučna kaša ima oko 50 kalorija i nimalo masnoće. U receptu smanjite i količinu šećera jer je jabuka slatka.

Mljevena puretina umjesto mljevene govedine

Ovu zamjenu možete napraviti u svoj hrani koja uključuje mljeveno meso. Mljevena pureća prsa znatno su ‘lakša’ od govedine, a okus je vrlo ukusan.

Light jogurt i posni sir umjesto kiselog vrhnja

Ako u vašem receptu piše kiselo vrhnje, vi radije posegnite za mješavinom jogurta i posnog sira. Na taj ste način svom kolaču smanjili znatan broj kalorija, a okus će ostati nepromijenjen.

Čokoladni komadići umjesto preljeva

Umjesto da kolač prelijete čokoladom, posebno mliječnom u tijesto posvuda utisnite komadiće tamne čokolade. Tako će svaki komad kolača ostati ukusan i čokoladan, a vi ćete potrišiti dvostruko manje čokolade, a samim time kolač će imati manje kalorija.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: