25.03.2018 u 20:21 | Kako smršati, Zanimljivosti | Komentari

Nećete smršati sve dok DIJETU ne prilagodite SVOM TIPU GRAĐE! Ako imate FIGURU KRUŠKE morate iz ishrane da izabacite OVO!

Mnogi stručnjaci vjeruju da dijeta može imati efekta samo ako se bira ciljano: u odnosu na tjelesnu građu. Samo tako možete skinuti kilograme baš sa onih mjesta gde ih ima više. Zato pronađite svoj tip građe, provjerite da li ste jabuka, kruška ili peščani sat i otkrijte kakvu ishranu treba da primenite kako biste brzo smršali.

tijelo-gradja

Tip građe – jabuka: posno meso topi salo sa struka

Kod žena koje gojenjem postaju okruglaste poput jabuke suvišni centimetri talože se u predjelu struka i stomaka, a najteže ih je skinuti sa bokova. Ovaj tip građe nosi rizik od nekih teških oboljenja kao što su dijabetes i bolesti kardiovaskularnog sistema. Ipak, redovno bavljenje sportom i pravilna ishrana mogu to da spreče. Za vas je idealno trčanje u kombinaciji sa skokovima.

Režim ishrane

Loading...

1. Povećajte svakodnevni unos hrane bogate celulozom (žitarice, mahunarke).

2. Dan počnite porcijom svježeg voća.

3. Smanjite upotrebu masnoće životinjskog porekla.

4. Jedite posno meso, od slatkiša samo suvo voće i med, a od voća isključivo citruse. Takođe je preporučljivo unositi proizvode od soje, ribu, orahe jer ove namirnice blagotvorno djeluju na kardiovaskularni sistem.

5. I naravno, što više tečnosti – vode ili biljnih i voćnih čajeva. Odličan je čaj od đumbira, koji se priprema tako što se pomješa dvadesetak grama rendanog đumbira i sok od jednog limuna, pa se sve to prelije vrelom vodom. Možete dodati i malo bibera.

Tip građe – kruška: manje skroba za skladnija bedra

Kruškastu građu prepoznaćete po veoma jakim kukovima i povelikoj zadnjici, uzanom struku i uskim ramenima. Nije pravilo, ali ovako građene žene često nemaju velike grudi. Jaka bedra, istina, čuvaju srce, ali im je zato teško da se otarase celulita, a često i pate od artritisa. Idealna rekreacija za vas je meditacija, tako ćete se najbolje osloboditi stresa. Ako pak idete u teretanu na jači trening, obavezno pojedite nešto prije vježbanja, ne poslije.

Režim ishrane

1. Što manje hrane bogate skrobom (krompir, pirinač…).

2. Izbejgavajte masno, ali ne idite u krajnost.

3. Umjesto da pijete sokove, jedite svježe voće.

4. Jedite sir sa niskim procentom masnoće, ribu, morske plodove, integralni hleb, integralni pirinač, zeleniš.

5. Paradajz podiže tonus kože na bedrima. Ova višestruko korisna namirnica sadrži bioaktivne supstance koje podstiču regeneraciju kože. Osim toga, sok od paradajza ubrzava metabolizam i potpomaže mršavljenje.

Tip građe – pješčani sat: kilogrami idu lako dole

Ovo je najzahvalniji tip građe. Žene čija figura podsjeća na pješčani sat veoma su skladne, ali sklone gojenju. Imaju uzan struk, a obim grudi približno isti kao i obim kukova. Na sreću, goje se ravnomjerno i lako skidaju suvišne kilograme. Vi vjerovatno uveliko redovno vježbate, pa samo tako nastavite, po mogućstvu s manjim težinama više ponavljanja ili neki intenzivniji trening poslije kog obavezno treba da pijete mnogo tečnosti.

Režim ishrane

1. Izbacite iz ishrane slatkiše, orahe i avokado.

2. Svakog dana jedite hranu bogatu bjelančevinama: nemasna mesa – pileća ili ćureća prsa bez kožice, jaja, mlijeko sa niskim procentom masnoće, zeleno povrće.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: