18.06.2016 u 8:39 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Mršavite dok spavate: 3 napitka za bolji san i brži gubitak kilograma

Svi smo svjesni kako kako ispijanje pića koja sadrže kofein i velike količine šećera prije spavanja može uzrokovati nesanicu. A jeste li znali da postoje napici koji imaju potpuno suprotan efekt te, osim što mogu popraviti san, reguliraju razinu šećera u krvi te ubrzavaju sagorijevanje masnoće u tijelu?

dijeta-djevojka-pixabay

Nemiran, plitak i isprekidan san ima snažan utjecaj na stanje našeg organizma. Upravo zbog toga, nenaspavanost je usko povezano s debljanjem i pojačanom žudnjom za hranom, hormonalnim promjenama, lošim raspoloženjem te porastom razine šećera u krvi.
Osim stresa i bolesti, na san utječu i naše svakodnevne prehrambene navike, posebno hrana i piće koje konzumiramo prije odlaska na počinak. I dok nas neki napici drže budnima i nikako nisu preporučljivi prije spavanja, drugi imaju potpuno suprotan učinak te, osim što mogu popraviti san, jačaju mišiće, reguliraju razinu šećera u krvi te ubrzavaju sagorijevanje masnoće u tijelu.

3 napitka uz koje lakše možete doći do toliko željenog cilja – gubitka viška kilograma.

1. Mlijeko

Mlijeko se od pamtivijeka koristi kao svojevrstan ‘apaurin’ prije spavanja. No osim na djecu, čaša mlijeka ima utjecaj i na odrasle. Mlijeko pomaže da brže zaspite i spavate bolje, a bolji san znači i manja žudnja za hranom. Isto tako, ženama koje su fizički aktivne dobro će doći proteini iz mlijeka koji se sporo razgrađuju i tako ‘hrane’ mišiće, a ne masno tkivo.

Rezultat: Brži metabolizam i lakši gubitak masnog tkiva.

2. čaj od kamilice

Šalica tople kamilice prije spavanja djeluje poput sredstva za smirenje. Ovaj ukusni napitak potiče stvaranje glicina – Neurotransmitera koji opušta živčani sustav i djeluje poput blagog sedativa. No čaj od kamilice prije počinka regulira i tjelesnu temperaturu te nam tako pomaže da se brže i bolje ‘ušuškamo’ u san, ali i regulira razinu šećera u krvi koja je ključna želite li smršaviti.

Rezultat: Opuštenije tijelo, mirniji duh i brži metabolizam.

3. Sok od grejpa

Iako voćne sokove nije preporučljivo piti prije spavanja, sok od grejpa doista je iznimka. Samo decilitar prirodnog soka od grejpa može vam pomoći da i tijekom noći sagorijevate masnoću iz tijela. Ovaj gorkasti napitak regulira biološki dnevni ritam, a antioksidansi iz grejpa bijelu masnoću koja sakuplja kalorije pretvara u smeđu masnoću koja troši kalorije.

Rezultat: Pojačan osjećaj energije, pojačana potrošnja kalorija i smanjenje masnog tkiva.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: