09.10.2016 u 11:20 | Kako smršati | Komentari

Isprobajte začin koji je ubojica masti: Žlica dnevno topi do 10 kg za 3 mjeseca!

Teheranski institut medicinskih znanosti proveo je zanimljivo istraživanje. Napravili su istraživanje na dvije skupine ljudi, a svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnim kilogramima.

kumin

Tijekom 3 mjeseca obje su se skupine hranile po istoj shemi (1200 kalorija dnevno) s tim da su u svakodnevni jelovnik prve skupine uključili 1 žličicu kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt ili u salate.

Rezultat je bio impresivan: žene iz prve skupne izgubile su u prosjeku 14 % tjelesne masti više nego žene iz druge skupine. Takav učinak objašnjava se time da kumin sadržava fitosterole koji imaju sposobnost smanjivanja razine kolesterola u krvi.

Također, ovaj začin je bogat kalcijem, fosforom i željezom. Stimulira rad bubrega i gastrointestinalnog trakta, dobar je diuretik, a zbog poboljšanja i ubrzanja lipidnog metabolizma u organizmu smatra se odličnim sredstvom u borbi sa suvišnim kilogramima.

Kako konzumirati:

Za poboljšanje metabolizma unos sjemena kumina treba biti – 1 žličica dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a također, u jogurt i salate.

Kontraindikacije za konzumiranje kumina: povećana kiselost, gastritis, čir na želucu, srčana oboljenja, dijabetes.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: