03.08.2015 u 17:21 | Kako smršati | Komentari

Dijeta bez ugljikohidrata koja topi kilograme

Žitarice i njihove prerađevine kruh, tjestenina, riža, krumpir, alkohol i slatkiši samo su neke od namirnica bogatih ugljikohidratima. Većina dijeta savjetuje da upravo njih trebate izbjegavati ukoliko želite smršavjeti.

dijeta-kilogrami-pixabay

Dijete bez ugljikohidrata zasnivaju se na jednostavnom principu da će tijelo, kada ne dobiva dovoljno ugljikohidrata, posegnuti za energijom iz nataloženih masnoća. Najbolji dio ovakvih dijeta je taj da nećete biti gladni jer ćete tijekom dana unijeti dovoljnu količinu nutricionistički bogatih namirnica. Ove dijete neće vam samo pomoći da se riješite viška kilograma, već i da pri tome iskažete kreativnost pri pripremi obroka i da pritom uživate u hrani.

Dakle, osnovno ograničenje u prehrani jest da se iz jelovnika izbace namirnice bogate ugljikohidratima, a ubace proteini i masnoće. Donosimo vam listu namirnica koje su dobrodošle.

Jaja

Doručak je odlična prilika da započnete svoj dan zdravo kako biste zadržali koncentraciju, povećali svoju produktivnost obavljajući poslovne zadatke i na kraju, kontrolirali težinu. Jaja su savršen način da osigurate organizmu prijeko potrebne proteine, a možete ih pripremiti na nebrojeno puno zdravih i ukusnih načina.

Loading...

Meso i orašasti plodovi

Još jedan bogati izvor proteina su meso, riba i orašasti plodovi. Mnogo je načina na koje možete pripremiti ove ukusne namirnice, stoga vam prilikom njihove pripreme neće nedostajati ideja. Na važnost obroka bogatog proteinima ukazuje i činjenica da su proteini osnovni sastojak kostiju, kože, mišića, krvi, hormona i enzima. Oni pomažu razvoj tijela, a zaduženi su i za regeneraciju oštećenih stanica.

Mlijeko i mliječni proizvodi

Prilikom konzumacije mliječnih proizvoda imajte na umu da tijekom dijete bez ugljikohidrata ne smijete konzumirati sladoled i jogurte koji su, usprkos određenoj koncentraciji mlijeka, bogati ugljikohidratima. Umjesto toga, oplemenite zdravu salatu komadićima mozzarelle ili nekog drugog zdravog sira.

Povrće

Mrkva, kukuruz i cikla nisu dobrodošli na vašem stolu za vrijeme ovih dijeta. Zamijenite ih celerom, kupusom, brokulom, rajčicom, paprikom ili krastavcima kako biste postigli željeni rezultat.

Statistički podaci pokazali su da je u prvih šest dana moguće izgubiti čak šest kilograma, a svakog sljedećeg dana bit ćete lakši za još jedan kilogram. Imajte na umu da je svaka dijeta individualno iskustvo, a takvi su i rezultati.

Izvor: portaloko

Vaš komentar na članak: