20.10.2019 u 14:33 | Kako smršati | Komentari

6 jednostavnih vježbi za drenažu limfe, pomoću kojih ćete smršati bez dijeta

Želite da smršati, a nikako ne uspijevate? Primjetili ste otoke lica i tijela, problematičnu kožu, celulit? Sve su to znaci koji ukazuju da limfni sistem možda ne funkcioniše na najbolji način. Možmo ga uporediti s pumpom koja je stalno uključena: ako počne da radi slabije i limfa lošije cirkuliše, u organizmu se sakupljaju toksini, a organi trpe dodatno opterećenje, piše uspesnazena.com.

hubitak-limfe

Neče biti teško da podstaknete pravilno kretanje limfe, a usput ćete smršati i mnogo se bolje osejćati: više se krećite, pijte dovoljno vode, izvodite jednostavnu limfnu drenažu i radite vejžbe.

Odabrali smo jednostavan kompleks vježbi, koje odlično dreniraju limfu. Naročito će koristiti onima koji nisu dovoljno fizički aktivni.

Prednosti limfne drenaže:

-izlučivanje viška tečnosti iz organizma
-jačanje imuniteta
-jačanje nervnog sistema
-gubitak težine
-poboljšanje tonusa kože

Kada ne treba dodatno stimulisati limfu:

-u trudnoći
-kod onkoloških bolesti
-upalnih procesa
-venske tromboze
-limfadenitisa i limfadenopatije

1. Masaža u zoni ključne kosti

Lezite na leđa na ravnoj površini. Ukrstite ruke na grudima, tako da prsti lijeve ruke budu ispod desne ključne kosti, a prsti desne ruke ispod lijeve. Podignite laktove tako da prsti pritisnu ta mjesta i upadnu u udubljenja.

Loading...

Udišite u prvobitnm položaju, izdišite tokom pritiska.

Ponovite 15-20 puta.

2. Ljuljanje na stopalima

Stanite pravo, spustite ruke pored tijela, dok noge treba da budu paralelne. Podignite se na nožne prste, zadržite se tako na sekundu, a onda se spustite i prebacite na pete.

Dišite uobičajenim ritmom.

Ponovite 20 puta.

3. Masaža područja solarnog pleksusa

Stanite ili sjedite, s pravim leđima. Spojte palčeve i kažiprste obe ruke. Na udah, stavite prste na tačku solarnog pleksusa ispod rebara. Malo povijte leđa i prstima pritisnite tu tačku. Zadržite se trenutak u tom položaju, a zatim ispravite leđa.

Udišite dok se ispravljate, izdišite tokom pritiska.

Ponovite 15-20 puta.

4. „Japanska vibracija“

Lezite na leđa na ravnoj površini. Podignite uvis ruke i noge, blago savijene u kolenima. Protresajte ih istovremeno, trudeći se da opustite udove.

Dišite uobičajenim ritmom.

Radite ovo 1-3 minuta.

5. „Žaba“

Sjedite na ravnu površinu, savijte kolena i spojte stopala. Stavite ruke na kolena i pritiskajte ih srednjom jačinom, ali brzim tempom, tako da vam kolena odskaču.

Dišite normalno.

Ponovite 30 puta.

6. Polutrbušnjaci

Lezite na leđa na ravnu površinu i ispravite noge. Savijajte kolena, privlačite ih do grudi i zatim vraćajte u početni položaj. Vežbu treba raditi dosta brzo, ali tako da vam bude prijatno i da pratite ritam disanja.

Udišite u početnom položaju, izdišite pri savijanju.

Ponovite 20 puta.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: