24.06.2020 u 12:55 | Featured, Zdravlje | Komentari

ZNAČAJNO OTKRIĆE: Dijabetes tipa 2 može da se izlječi ako 2 mjeseca jedete ovoliko kalorija

Dijabetes tipa 2 se javlja kada je nivo glukoze u krvi jako veliki zato što tijelo ne stiže da je na vrijeme pretvori u energiju.

sugar-2493338_1280

Ovo bi mogao da bude značajan proboj u medicini jer veliki broj ljudi boluje od ove bolesti.

Kako bolest napreduje, oboljeli su primorani na poseban režim ishare, vježbi i primjenu određenih lijekova. Bolest može da skrati životni vijek čak i do 10 godina.

Nova istraživanja ljekara pokazuju da sve što oboljeli treba da urade jeste da se “bace” na niskokaloričnu hranu i pridržavaju se posebnog režima ishrane dva mjeseca. Konzumiranje samo 600 kalorija na dan moglo bi da spasi milione ove bolesti.

Veliki unos kalorija dovodi do zamašćene jetre koja onda proizvodi mnogo više glukoze. Prekomjerna mast tako dospijeva do pankreasa koji smanjeno proizvodi insulin i onda dolazi do pojave dijabetesa.

Gubitak od samo jednog grama masti sa pankreasa poboljšava proizvodnju insulina i spriječava dijabetes tipa 2.

Ovakav metod daje rezultate ukoliko se primjeni u prvih deset godina od pojave prvih simptoma. Ova ishrana omogućava gubitak od 15 kilograma u prosjeku. Rezultati su vidljivi poslije samo nedjelju dana.

Iako se dijabetes tipa 2 smatra bezopasnim, on može da bude i tihi ubica koji može da dovede do zastoja rada srca, sljepila, bolesti bubrega i amputacije noge.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: